17.6 C
Uzice
август 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Održana obuka za preglede i pravilna montiranja dečjih auto sedišta

U subotu, 12.maja  u prostorijama Remontnog centra u Užicu a u organizaciji udruženja ,,Roditelj” Užice održana je obuka za savetnike za preglede i pravilna montiranja dečjih auto sedišta za tim na nivou grada.

Instruktorka iz Beograda, Ivana Mihajlović, prenela je svoje višegodišnje iskustvo timu od trinaest osoba, a već narednog dana na Gradskom trgu organizovani su pregledi za zainteresovane sugrađane. Odziv je bio i veći nego što je bilo očekivano, pa se, zahvaljujući savesnim roditeljima, ti mališani voze bezbednije. Mnogi budući roditelji su došli po savete za odabir prvog auto sedišta. Osim članova udruženja Roditelj, u timu su i predstavnici Gazela auta, Saveta za bezbednost u saobraćaju opštine Čajetina, tehničkog pregleda Remontnog centra, saobraćajne policije, Saobraćajne škole i prodavnice dečje opreme Menda.


Najčešće greške su bile: prebrzo premeštanje deteta iz sedišta suprotno smeru vožnje u ono koje je u smeru vožnje, nedovoljno pričvršćena baza sedišta u sedište vozila, nedovoljna zategnutost pojaseva, kao i vezivanje dece u jaknama (zimi u skafanderima). Značajno je to što se od sada u Užicu mogu obaviti besplatni pregledi i pomoći roditeljima oko svih nedoumica na više mesta u gradu tokom cele godine, ne samo pred odlaske na godišnje odmore. Na fejsbuk stranici Udruženja Roditelj Užice mogu se dobiti sve informacije, kao i na tel. Gazela auta 062 514 535.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla