OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Održana obuka za preglede i pravilna montiranja dečjih auto sedišta

U subotu, 12.maja  u prostorijama Remontnog centra u Užicu a u organizaciji udruženja ,,Roditelj” Užice održana je obuka za savetnike za preglede i pravilna montiranja dečjih auto sedišta za tim na nivou grada.

Instruktorka iz Beograda, Ivana Mihajlović, prenela je svoje višegodišnje iskustvo timu od trinaest osoba, a već narednog dana na Gradskom trgu organizovani su pregledi za zainteresovane sugrađane. Odziv je bio i veći nego što je bilo očekivano, pa se, zahvaljujući savesnim roditeljima, ti mališani voze bezbednije. Mnogi budući roditelji su došli po savete za odabir prvog auto sedišta. Osim članova udruženja Roditelj, u timu su i predstavnici Gazela auta, Saveta za bezbednost u saobraćaju opštine Čajetina, tehničkog pregleda Remontnog centra, saobraćajne policije, Saobraćajne škole i prodavnice dečje opreme Menda.


Najčešće greške su bile: prebrzo premeštanje deteta iz sedišta suprotno smeru vožnje u ono koje je u smeru vožnje, nedovoljno pričvršćena baza sedišta u sedište vozila, nedovoljna zategnutost pojaseva, kao i vezivanje dece u jaknama (zimi u skafanderima). Značajno je to što se od sada u Užicu mogu obaviti besplatni pregledi i pomoći roditeljima oko svih nedoumica na više mesta u gradu tokom cele godine, ne samo pred odlaske na godišnje odmore. Na fejsbuk stranici Udruženja Roditelj Užice mogu se dobiti sve informacije, kao i na tel. Gazela auta 062 514 535.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jedna od najvećih srpskih sredonjovekovnih svetinja nalazi se u samom centru Arilja: Plavi anđeo pleni lepotom od 13. veka

Oglasna Tabla

JКP Treći septembar bogatije za tri kamiona, dar beogradske Gradske čistoće

Oglasna Tabla

Protestuju vlasnici turističkih čamaca na Uvcu

Oglasna Tabla

Izvo’lte, Srbi! Grci nama neće tražiti potvrdu na ulasku u zemlju

Oglasna Tabla

Đačke ekskurzije moguće su od 1. juna

Oglasna Tabla

Stamatović: Zakon o poreklu imovine ključan za borbu protiv kriminala i korupcije

Oglasna Tabla

Pokloni za mališane u školi za gluvoneme „Miodrag Matić“

Oglasna Tabla

Đoković primio nagradu za izuzetan doprinos promociji Srbije u svetu

Oglasna Tabla

Sportski savez Čajetina: SIM počinju 4. juna (VIDEO)

Oglasna Tabla