Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Održana komemoracija povodom smrti Dragiše Stanojčića

Danas je u Narodnoj biblioteci Užice održana komemoracija Dragiši Stanojčiću, omiljenom užičkom profesoru i bivšem direktoru Narodne biblioteke Užice.

Životni put vodio je Dragišu iz rodnog Višegrada, preko Beograda i Sarajeva pa sve do Užica, gde je ostavio neizbrisiv trag. Generacije užičkih srednjoškolaca pamtiće njegove inspirativne časove, ali i roditeljsku brigu, toplinu i razumevanje. Bio je profesor ne samo u školi već i na ulici, u kafani, u biblioteci, svuda gde je bio među prijateljima i poznanicima.

Svoj radni vek krunisao je kao direktor najstarije ustanove kulture u Zlatiborskom okrugu, Narodne biblioteke Užice, o čemu je rekao: „Na ovom radnom mestu sam ispunjen, ima li srećnije sudbine nego radni vek početi sa knjigama i u istom okruženju ga završiti.“

Vreme koje je proveo na mestu direktora Biblioteke obeležili su brojni projekti i programi kojima  je značajno unapređen rad ustanove. Svoj odnos prema Biblioteci najbolje je opisao rečima: „Biblioteka je veća od svačije kuće i od imanja. Ko se sa njom druži, čovek je među ljudima“.

Imao je očinski odnos ne samo prema učenicima već i prema kolegama. Ohrabrivao je zaposlene da sa pažnjom prate domaće i svetske inovacije u bibliotekarstvu i da ih primenjuju u svom radu. Podržavao je i podsticao profesionalno usavršavanje stručnih radnika i njihovo učešće u sadržajima vezanim za kulturu.

Bio je borac za očuvanje srpskog jezika i ćirilice i veliki ljubitelj i poznavalac Andrićevih dela.

Oglasnatabla.info/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА