OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Održana jubilarna 50. Smotra recitatora “Pesniče naroda mog”

Finale jubilarne 50. Gradske smotre recitatora ’’Pesniče naroda mog’’, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, održano je u Gradskom kulturnom centru u Užicu. Učesnici finala, njih 14, raspoređeni u 3 kategorije nadmetali su se za prolaz na Okružno takmičenje recitatora.

Stručni žiri je na osnovu utvrđenih kriterijuma (izbor pesme i primerenost uzrastu i polu, akcentuacija, dikcija, emotivna doživljenost pesme, prirodnost i sugestivnost) i nakon odslušanih recitacija, doneo odluku o pobednicima finalnog takmičenja prema kategorijama:

Najmlađi uzrast – Sergej Kurćubić i Tara Zlatić
Srednji uzrast – Jovan Gogić i Matija Sokić
Stariji uzrast – Milica Uzunović i Magdalena Ilić

Iako u drugačijim i otežanim uslovima usled epidemije Korona virusa, žiri je posebno istakao predanost i entuzijazam kako učesnika tako i njihovih mentora u pripremi i učestvovanju na ovogodišnjoj Smotri.

“Treba istaći da je entuzijazam i ljubav prema književnosti pobedila, budući da je u svim ovim uslovima i u situaciji gde deca prate nastavu onlajn gde su po čitav dan pred računarima, ipak se preko 50 učesnika odlučilo da učestvuje na smotri. Kao članovi žirija zaključili smo da se na kvalitet interpretacija ipak odrazila celokupna situacija, nije bilo poleta na koji smo navikli ranijih godina i to se posebno odrazilo na finalnu smotru. Na učesnicima se primećivao strah, trema kao i preterana želja da uspeju, pobede. Ipak, najbitnije je da su se osilili da učestvuju na smotri”, kaže prof. dr Ljiljana Kostić član žirija.

Magdalena Ilić, pobednik u kategoriji srednjoškolaca zadovoljna je uspehom koji je postigla

“Poslednje četiri godine učestvujem na recitatorskom takmičenju, lep je osećaj. Želela bi da pozovem sve da dođu iduće godine jer je ovo jedno prelepo iskustvo”.

Pored diploma i knjiga koje su svi učesnici finalnog dela Smotre dobili od organizatora, najbolji među njima predstavljaće grad Užice na Okružnoj smotri recitatora koja će krajem ovog meseca biti organizovana u Kosjeriću.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užice izdvaja novac iz budžeta za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Kondicioni trener Marko Sekulić izabran na mesto kondicionog trenera A tima reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Danas sunčano, toplo i vetrovito, temperatura do 30 stepeni

Oglasna Tabla

Malinarima će ovo biti jedna od najboljih godina

Oglasna Tabla

Iz crvene kovid zone na Zlatibor,prva grupa zdravstvenih radnika stigla u “Goliju”

Oglasna Tabla

Sve izvesniji početak radova na obilaznici u ovoj godini

Oglasna Tabla

Narodna stranka Užice: “Koliko ima nelegalnih objekata “Užice-gasa“? (VIDEO)

Oglasna Tabla

Три века ужичке цркве Светог Марка (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Zlatni pojas Čačka

Oglasna Tabla