ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Одржана јавна расправа о предлогу нацрта Плана развоја града Ужица од 2023-2030. године (ВИДЕО)

Отворени састанак у оквиру Јавне расправе о предлогу нацрта Плана развоја града Ужица за период 2023-2030. година, са заинтересованим грађанима, удружењима, организацијама цивилног друштва, привредницима, представницима медија одржан је данас уз веома конструктивне предлоге и сугестије али и појашњења од стране чланова Координационог тима.

Према речима заменика градоначелнице Ужица Драгољуба Стојадиновића данашњим отвореним састанком ушло се у завршну фазу Јавне расправе али и у завршну фазу израде Плана развоја. “План развоја града Ужица за период од 2023. до 2030.године од посебног је значаја за наш град, креиран у тренутку великих светских изазова, али и у тренутку када велики инвестициони пројекти подржани од стране Републике Србије мењају лице нашег града. Оно што карактерише цео овај процес започет у мају прошле године јесте велико учешће појединаца, организација, приведника, установа, јавних предузећа. Драгоцена је и помоћ коју смо добили Секретаријата за јавне политике Републике Србије чији консултант је учествовао у свим фазама израде овог стратешког документа за даљи развој Ужица. Искрено се надам да ће после разматрања свих предлога и сугестија пристиглих током поступка Јавне расправе План развоја бити усвојен од стране градских већника, а након тога и одборника”.

Бранислав Митровић координатор  Координационог тима за израду Плана развоја подсећа да је 2018. године републичка скупштина усвојила Закон о планском систему који предвиђа да локалне самоуправе доносе своје стратешке развојне планове и да је План развоја по хијерархији највиши планкси развојни документ једне локалне самопураве.

“Управо због тога веома озбиљно приступили смо изради овог стратешког документа и у последњих више од годину дана град Ужице у јако широком друштвеном дијалогу ради на његовом креирању. Оно што свакако јесте за похвалу је висок степен транспарентности. Од првог дана наши суграђани у свакој фази, а било их је седам, били су информисани и имали могућност да дају своје примедбе и сугестије. Такође, једна од особености овог процеса јесте да смо на самом почетку преко СОН-а на 24 000 адреса у нашем граду проследили лифлет, где смо обавестили суграђане да смо приступили изради Плана развоја, али и о начинима на које могу да утичу на креирање овог документа”.

Uzice.rs/OT

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце