ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржана Јавна презентација Нацрта Стратегије урбаног развоја града Ужица и општина Бајина Башта,Чајетина, Прибој и Пожега

Јавна презентација Нацрта Стратегије урбаног развоја града Ужица и општина Бајина Башта, Чајетина, Прибој и Пожега, одржана је са циљем упознавања шире јавности са овим документом, чију израду подржава Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО Плус.

Била је то прилика да заинтересовани грађани као и представници организација и удружења дају своје предлоге и сугестије, што могу учинити и електронским путем све до 2. новембра до када траје Јавни увид у Нацрт Стретегије урбаног развоја града Ужица и општина Бајина Башта, Чајетина, Прибој и Пожега.

Циљ израде Стратегије развоја је да допринесе одрживом развоју територије заснованом на подстицању: иновативне, паметне, нискоугљеничне и циркуларне економије; прелаза на чисту и праведну енергију, зелених и плавих улагања, ублажавања и прилагођавања климатским променама, спречавања и управљања ризицима, бољег снабдевања водом и управљања отпадом, одрживе и мултимодалне урбане мобилности; јачања социјалне компоненте у домену запошљавања, образовања, социоекономске укључености и интеграције, становања, социјалне и здравствене заштите, јавног здравља, културе, одрживог туризма, социјалних иновација и иновација у области дигиталних технологија; примене интегралног и партиципативног приступа развоју друштва и привреде, развоју предела, културног и градитељског наслеђа, природне баштине, одрживог туризма, и јачању урбано-руралних веза.

По завршетку Јавног увида и одређених корекција на основу примедби и сугестија грађана, биће израђена коначна верзија Стратегије, коју ће како се очекује, до краја године усвојити одборници свих пет скупштина. Тиме ће се стећи услови за повлачење грантова и средстава из фондова Европске уније за реализацију пројеката и циљева обухваћених овом Стратегијом.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА