ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Одржана ђачка риболовачка олимпијада

Удружење спортских риболоваца “Златибор” је и ове године у сарадњи са Спортским савезом општине Чајетина и основном школом “Димитрије Туцовић” организовало ђачку риболовачку олимпијаду 4.јуна 2022.године.

Млади рибари су се традиционално такмичили на Рибничком језеру. Ове године такмичење је добило регионални карактер пошто су поред ученика из Чајетине и Златибора наступили и ученици из Бајине Баште и Пријепоља.

Више од педесетак ђака од првог до осмог разреда су показали своје знање и умеће у спортском риболову. Временски услови су били идеални. Млади рибари су попут старијих колега припремали мамце и свако је имао свој посебан рецепт за хватање риба.

Рецепти су очигледно били успешни а рибари су имали добар улов. Као и претходних година мамци су највише привукли кленове, зеке, бодорке и сунчице.

Међу девојчицама најбоља на овом такмичењу је била Невена Марић, док је Јована Јоксимовић заузела друго место а Маја Милинковић треће.

Када су у питању дечаци, прво место је припало Александру Аћимовићу. На другом месту је био Филип Урошевић а Јован Дабић је освојио треће место.

У екипном делу такмичења мушка екипа Чајетине у саставу Стефан Скорковић, Стефан Јанковић и Страхиња Радибратовић је са 240 грама уловљене рибе заузела прво место. Друго место је припало екипи Пријепоља (Хамза Гибаница, Амар Медовић и Амин Кочевић) док су гости из Бајине баште били трећи (Урош Средојевић, Лука Јелисавчић и Иван Максимовић).

Женска екипа Чајетине у саставу Аница Радибратовић, Јована Аћимовић и Катарина Ракетић је заузела прво место са 154 грама улова. Друго место је припало екипи Бајине Баште (Јелена Вуковић, Емилија Средојевић и Нина Максимовић) док је екипа Пријепоља била трећа (Сара Шкодрић, Ивана Николић, Милада Савичић).

Организатори су наградили и Страхињу Павловића као најмлађег учесника такмичења, а Јована Аћимовић је добила награду за највећу уловљену рибу.

Победници у екипном делу такмичења су били задовољни резултатима.

“Ухватили смо девет риба. Били смо стрпљиви и имали смо добре мамце. Било нам је лепо на такмичењу.” рекао је Стефан Јанковић из екипе Чајетина.

Јована Аћимовић из екипе Чајетина јe истакла да је било лепо такмичити се на Рибничком језеру.

“Упецали смо седам риба и освојиле смо прво место. Данас смо упознали нове пријатеље и било нам је лепо.”

“Конкуренција није била тешка али је увек лепо победити”. истакла је њена другарица Аница Радибратовић.

У Спортском савезу су задовољни одзивом и успехом такмичења.

“Ми желимо да се деца друже у природи и да се развија спортски дух. Ово је одличан начин да се деца упознају са природом,” истакао је Немања Кутлешић, испред Спортског савеза Чајетина.

Учитељица Наташа Тодоровић, која води риболовачку секцију у ОШ “Димитрије Туцовић” је била задовољна резултатима такмичења.

“Ово такмичење организујемо традиционално скоро десет година и циљ је првенствено да се деца друже и да упознају природу свог краја. Ово је леп начин да се ствари које учимо на часовима природе и друштва у пракси примене, закључила је госпођа Тодоровић.

Неђо Павловић, председник Удружења спортских риболоваца “Златибор” је за златибор.тв изразио задовољство због успешно завршеног такмичења.

“Имали смо госте из Бајине Баште и Пријепоља и такмичење је прошло без проблема. Имамо жељу да проширимо такмичење на цео регион и да се укључе и друге општине из западне Србије. Имамо интересовање да нам се следеће године придруже и такмичари из Љубовије, Пожеге Ариље и Ивањица. Ми желимо да изведемо децу из градова на воду, у природу, да се друже а да што мање времена проводе уз рачунаре и телефоне,” истакао је Павловић.

Он се овом приликом захвалио Спортском савезу Чајетине и Скупштини општине Чајетина на помоћи коју су пружили у организацији овог такмичења.

Златиборпресс

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Rammstein special night“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хип-хоп вече-Најбољи живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Суспензија ђака – како ће изгледати и које су обавезе родитеља, а које школе и наставника

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Матијевдан: Обележавамо празник светог апостола и јеванђелисту Матеја

ОГЛАСНА ТАБЛА