ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржана 53. смотра рецитатора „Песниче народа мог“ (ВИДЕО)

“Дуга традиција овог такмичења још једна је потврда да истински квалитет опстаје деценијама и да је наше Ужице дало најбоље беседнике и говорнике – ми смо они који су увек храбро и поносно иступали, али са мером и скромношћу, која нас је, са разлогом, држала у самом врху и показивала нашу посебност”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић отварајући финално такмичење 53. градске смотре рецитатора “Песниче народа мог”. Наступило је 18 рецитатора из три узрасне групе а њих шест Ужице ће представљати на Окружној смотри рецитатора у Косјерићу.

Изразивши задовољство што с еовогодишње такмичење налази под окриљем пројекта Ужице- Престоница културе Србије,  градоначелница је финалистима пожелела да без побзира на пласман остану доследни и посвећени.

“Наставите са радом и трудом и будете свесни да истински квалитет увек бива препознат и вреднован – чак и када је тешко и изазовно, будите само храбрији и јачи са погледом у светлу будућност и нове прилике које су пред вама.

Ви сте луче које осветљавају пут културног деловања и поново нам доказују да младост и спремност јесу наша највећа снага и да је све оно што чинимо посвећено вама и будућности чији сте важан део. Искрено се надам да ћете, из неке будуће перспективе, бити поносни на себе и своје менторе, и да ће ово искуство бити велики подстрек који ће вас храбрити за све даље.

Ви сте вечерас центар наше пажње – они којима се поносимо, за које стварамо и радимо, којима смо посвећени и предани. Осветлите нашу “Еру културе”, а ми ћемо увек бити ваша подршка и ослонац за оно што чините”, поручила је градоначелница рецитаторима.

У оквиру предфиналног такмичења из сваког узраста од укупно 90 пријављених одабрано је 18  такмичара . У даљем делу смотре, финалном такмичењу, од укупно 18  финалиста одабрано је 6 такмичара, из сваке категорије по 2, који иду даље на Окружну смотру у Косјерић.

Жири у саставу проф. др Љиљана Костић, Биљана Давидовски библиотекарка саветница  и Верица Туцовић новинарка донео је одлуку да ће на окружном такмичењу у Косјерићу у категорији  млађег узраста град Ужице представљати Милица Вукотић и Теона Тошић. У оквиру средњег узраста на окружно такмичење иду Нађа Василијевић и  Маша Весовић, док су Рајка Милишић и Вукашин Јелисавчић представници града из категорије старији узраст.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас славимо летњег Светог Николу – Пренос моштију Светог оца Николаја

Са протеста у Ужицу поручено: Дишите дубоко, не Дубоко (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јако невреме праћено градом и бујицама погодило ужички крај и околину (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење СНС Ужице: Опет су се над Ужицем надвиле жуте птице злосутнице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Срећно, средњошколци! Матурантски плес на Тргу партизана у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После сунчаних интервала, пљускови и грмљавина, понегде град и олујни ветар

Од данас радови у Улици Станоја Главаша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље