-6 C
Uzice
фебруар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Održana 32. sednica Opštinskog veća opštine Čajetina

Na 32. sednici Opštinskog veća opštine Čajetina, koja je održana petak 24. novembra, usvojen je zaključak o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti po zonama na teritoriji opštine Čajetina za 2018. godinu, na snovu koga neće doći do promena visine poreza na imovinu naredne godine.

Izvršeno je usklađivanje tarifa u okviru odluke o lokalnim i administrativnim taksama, a usvojena je i odluka o ostvarivanju prava na povlašćenu vožnju u javnom prevozu putnika u 2018. godini.

Odluka o priznavanju prava na roditeljski dodatak i troškova vantelesne oplodnje za 2018. godinu, takođe je usvojena na ovoj sednici, a po navedenoj odluci pravo na roditeljski dodatak za prvorođeno dete u narednoj godini povećano je i iznosiće 75.000,00, za drugo 100.000,00 dok je za treće i svako naredno dete ostao isti iznos od 150.000,00 dinara.

Donet je zaključak o raspisivanju konkursa za stipendiranje studenata za školsku 2017/2018. godinu. Iznos stipendija po uspehu povećan je na mesečni iznos od 10.000,00 dinara, a za studente po osnovu deficitarnosti struka iznosiće 11.176,00 dinara.

Kao jedini kandidat na prethodno raspisanom konkursu za direktora Sportskog centra Čajetina, Skupštini će biti predložen Nikola Smiljanić iz Čajetine, dosadašnji v.d. direktora ove ustanove.

Opštinsko veće usvojilo je izmene finansijskog plana Zlatiborskog Eko agrara, a dalo je i saglasnost na cenovnik proizvoda mlekare „Naša Zlatka“. Utvrđen je predlog rešenja o ustupanju prava gradnje poslovno-stambenog objekta u Čajetini, a nakon završenog javnog oglasa.

Predsednica UG „Zlatiborski krug“ Zorica Milosavljević predstavila je dosadašnji rad na pružanju usluga u okviru projekata „Pomoć u kući za stara lica“ i „Zračak“.

Izvor: Opština Čajetina

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Spasli vuka iz zaleđene reke misleći da je pas

Oglasna Tabla

On je večeras upucan na Voždovcu: Dva metka u leđa trenera bokserske reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Ovako će deca u školama nadoknaditi izgubljene časove: Đacima tri rane subote i raspusti kraći za dan

Oglasna Tabla