17 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Održana 15. sednica SO Nova Varoš

15.sednica SO Nova Varoš održana je juče nakon prekidanja na prvom sazivu zbog smrti odbornika Milana Đajića (PUPS) koji je preminuo u 68. godini života.

Predsednik Skupštine opštine Nova Varoš Nikola Jelić , rekao je da je sednicu 4.maja počeo iz poštovanja prema kolegi i na njoj je potvrđen  mandat odbornici Stani Golubović sa liste GG „Novi ljudi za Novu Varoš“, a umesto nje za novog člana Opštinskog veća, tajnim glasanjem ,izabran je privatni preduzetnik Lazo Ćirović. Kostantovan je i prestanak mandata odborniku Goranu Kolašincu (SNS) koji je podneo ostavku „iz ličnih razloga“, kao i odborniku Zoranu Mlađenoviću (DS).

Jedna od važnih tačaka na dnevnom redu bila je Razmatranje Odluke o usvajanju izmena i dopuna Plana generalne regulacije za sedište jedinice lokalne samouprave Nova Varoš koja je usvojena sa petnaest glasova za.  Ova odluka je usvojena posle više javnih uvida i 57 izmena. Ovom odlukom planirano je dosta aktivnosti i radova na turističkom delu Zlatara, ali i jedan mali deo na infrastrukturnu mrežu.

 Na dnevnom redu našli su se razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Opštinskog centara za socijalni rad Nova Varoš za 2017. godinu kao i program rada za 2018. godinu, kao i Razmatranje i usvajanje Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova i zadataka u Domu Kulture „Jovan Tomić“ Nova Varoš.

Na jučerašnjoj sednici dnevnim redom usvojene su odluke u okviru 19 tačaka.

Izvor: zlatarpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tekstilci iz Srbije osvajaju svet: Firma „Boa Bogutovo“ iz Arilja oduševila i na sajmu u Londonu

Oglasna Tabla

Vozači kamiona i autobusa neće moći da rade ako do kraja godine ne nabave ovaj dokument

Oglasna Tabla

Ministar Šarčević prisustvovao početku radova na izgradnji fiskulturne sale u Sevojnu

Oglasna Tabla