10.1 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

ODRŽANA 15. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA


Užice, 29. jun: Užice je dobilo novi Statut grada. Novim statutom izvršena su usaglašavanja sa novim zakonima koji regulišu oblasti i nadležnosti, a izmene i dopune su urađene prema zakonskoj proceduri. Izmene i dopune koje je izradila Komisija formirana od strane Skupštine prošle su usaglašavanje sa gradskom opštinom Sevojno, bile su na javnoj raspravi i usvojene od strane Gradskog veća i sada od odbornika Skupštine grada.
Užički odbornici izglasali su i Odluku o postupku izrade i dostave materijala za Gradsko veće i Skupštinu grada koja značajno menja ovu oblast. Za razliku od dosadašnje dostave koja se bazirala na štampanom materijalu, sada je ovde uveden proces predaje digitalnih dokumenata čime će se ostvariti smanjenje finansijskih troškova koji su do sada postojali.
Od odluka, prihvaćene su odluke o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgrada na teritoriji grada, o izmenama i dopunama Odluke o auto-taksi prevozu i o davanju na korišćenje i upravljanje Deponiji Duboko nepokretnosti koje su javnoj svojini, a Velikom parku platforme za prevoz putnika na Gradskoj plaži.
Saglasnost Skupštine dobili su statuti Narodnog pozorišta i Turističke organizacije Užice i prihvaćeni godišnji izveštaji o radu Vodovoda, Dečijeg odmarališta Zlatibor i Turističke organizacije.
Na ovoj sednici, imenovani su članovi Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine – Zeleni savet i obrazovana Komisija koja će raditi na izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine grada Užica.

Izvor: uzice.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla