17.4 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Održan tradicionalni Zlatibor Kup u ritmičkoj gimnastici

Tradicionalni jesenji međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici na Zlatiboru organizovao je klub Gracija iz Užica u dvorani Vai Tai.

Više od 200 takmičarki iz Srbije, regiona i Rusije učestvovalo je na zlatiborskom Gracija kupu. Istoimeni klub iz Užica koji postoji 15 godina okupio je gimnastičarke koje su osvojile poene za takmičarske rang liste u svim starosnim kategorijama.

„Ovo je tradicionalno takmičenje, imamo jedno u jesnjem i jedno u prolećnom periodu. Mi kao klub koji radi već 15 godina u gradu, proširili smo se i na Čajetinu i Požegu,“

kaže Sonja Matevska iz kluba Gracija. Pored devojčica iz Čajetine koje su se na ovom turniru prvi put takmičile sve učesnice su dobile diplome i odličja, a mlade gimnastičarke iz Užica bile su najbolje u A programu.

U seniorskoj konkurenciji pobedila je Mina Gardić iz Užica u izvođenju sa čunjevima i obručem, iako u poslednje vreme manje trenira zbog obaveza na fakultetu.

„Bavim se gimnastikom od sedme, osme godine, to je oko 12 godina. Mislim da je gimnastika jedan od najženstvenijih, najlepših sportova. Volim to čime se bavim i uživam. Mlađe devojčice veoma lepo nastupaju i najbitnije je da steknu iskustvo. Takmičila sam se i na dosta međunarodnih turnira, išla sam i u Rusiju nekoliko puta, tu sam osvajala treće mesto. Na prvenstvu Srbije sam bila 10. Videla sam gimnastiku gledajući Olimpijske igre, a moja najbolja drugarica je trenirala i tako sam krenula sa njom,“

kaže Mina Gardić iz kluba Gracija. Sledeći zlatiborski Kup u ritmičkoj gimnastici održaće se na proleće, što će biti nova prilika za okupljanje ljubitljelja ove graciozne i korisne sportske discipline.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla