Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Održan tradicionalni Zlatibor Kup u ritmičkoj gimnastici

Tradicionalni jesenji međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici na Zlatiboru organizovao je klub Gracija iz Užica u dvorani Vai Tai.

Više od 200 takmičarki iz Srbije, regiona i Rusije učestvovalo je na zlatiborskom Gracija kupu. Istoimeni klub iz Užica koji postoji 15 godina okupio je gimnastičarke koje su osvojile poene za takmičarske rang liste u svim starosnim kategorijama.

„Ovo je tradicionalno takmičenje, imamo jedno u jesnjem i jedno u prolećnom periodu. Mi kao klub koji radi već 15 godina u gradu, proširili smo se i na Čajetinu i Požegu,“

kaže Sonja Matevska iz kluba Gracija. Pored devojčica iz Čajetine koje su se na ovom turniru prvi put takmičile sve učesnice su dobile diplome i odličja, a mlade gimnastičarke iz Užica bile su najbolje u A programu.

U seniorskoj konkurenciji pobedila je Mina Gardić iz Užica u izvođenju sa čunjevima i obručem, iako u poslednje vreme manje trenira zbog obaveza na fakultetu.

„Bavim se gimnastikom od sedme, osme godine, to je oko 12 godina. Mislim da je gimnastika jedan od najženstvenijih, najlepših sportova. Volim to čime se bavim i uživam. Mlađe devojčice veoma lepo nastupaju i najbitnije je da steknu iskustvo. Takmičila sam se i na dosta međunarodnih turnira, išla sam i u Rusiju nekoliko puta, tu sam osvajala treće mesto. Na prvenstvu Srbije sam bila 10. Videla sam gimnastiku gledajući Olimpijske igre, a moja najbolja drugarica je trenirala i tako sam krenula sa njom,“

kaže Mina Gardić iz kluba Gracija. Sledeći zlatiborski Kup u ritmičkoj gimnastici održaće se na proleće, što će biti nova prilika za okupljanje ljubitljelja ove graciozne i korisne sportske discipline.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pre 30 godina, đačke torbe su bile lakše, ali je znanje bilo veće

Oglasna Tabla

Odmalena sam stoku voleo, hit-video iz Požege: Dragan je lep, mlad i domaćin, ali neoženjen! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Plaćaćemo kauciju za jogurt i mleko: Vlada Srbije objavila nacrt izmena i dopuna Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu

Oglasna Tabla

Maminin stopama: Bronza za Kalinu Bogojević

Oglasna Tabla

Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima: Toliko ukusan da će vam svi tražiti još

Oglasna Tabla

Srbija planira zabranu plastičnih tanjira, kašika, viljuški, slamčica

Oglasna Tabla

Veliki uspeh užičke košarke, Sloboda ide u ABA 2 ligu

Oglasna Tabla

Promocija projekta Neolife na 42. Međunarodnom samu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Danas su Zadušnice

Oglasna Tabla