11.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Održan tradicionalni Zlatibor Kup u ritmičkoj gimnastici

Tradicionalni jesenji međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici na Zlatiboru organizovao je klub Gracija iz Užica u dvorani Vai Tai.

Više od 200 takmičarki iz Srbije, regiona i Rusije učestvovalo je na zlatiborskom Gracija kupu. Istoimeni klub iz Užica koji postoji 15 godina okupio je gimnastičarke koje su osvojile poene za takmičarske rang liste u svim starosnim kategorijama.

„Ovo je tradicionalno takmičenje, imamo jedno u jesnjem i jedno u prolećnom periodu. Mi kao klub koji radi već 15 godina u gradu, proširili smo se i na Čajetinu i Požegu,“

kaže Sonja Matevska iz kluba Gracija. Pored devojčica iz Čajetine koje su se na ovom turniru prvi put takmičile sve učesnice su dobile diplome i odličja, a mlade gimnastičarke iz Užica bile su najbolje u A programu.

U seniorskoj konkurenciji pobedila je Mina Gardić iz Užica u izvođenju sa čunjevima i obručem, iako u poslednje vreme manje trenira zbog obaveza na fakultetu.

„Bavim se gimnastikom od sedme, osme godine, to je oko 12 godina. Mislim da je gimnastika jedan od najženstvenijih, najlepših sportova. Volim to čime se bavim i uživam. Mlađe devojčice veoma lepo nastupaju i najbitnije je da steknu iskustvo. Takmičila sam se i na dosta međunarodnih turnira, išla sam i u Rusiju nekoliko puta, tu sam osvajala treće mesto. Na prvenstvu Srbije sam bila 10. Videla sam gimnastiku gledajući Olimpijske igre, a moja najbolja drugarica je trenirala i tako sam krenula sa njom,“

kaže Mina Gardić iz kluba Gracija. Sledeći zlatiborski Kup u ritmičkoj gimnastici održaće se na proleće, što će biti nova prilika za okupljanje ljubitljelja ove graciozne i korisne sportske discipline.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla