ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржан састанак Координацоног тима и усвојен план активности за даље деловање у гашењу пожара (ВИДЕО)

“У раним јутарњим часовима дошло је до урушавања тела депоније великих размера које је затрпало све приступне путеве који су, претходно, били изграђени, и чији циљ је био лакши долазак до самог жаришта, чији пожар смо у претходним данима успели да локализујемо”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, после састанка Координационог тима, коме је присуствовала потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић. Према њеним речима ситуација је у овом тренутку много боља, па се настављају све активности како би се пожар што пре угасио.

Градоначелница, која се од раних јутарњих сати налази на депонији Дубоко, где је у сталном заседању и Градски штаб за ванредне ситуације додаје да је захваљујући брзој реакцији Владе обезбеђена додатна механизација и два хеликоптера који су били ангажовани током целог дана, као и неколико млазница са пеном, која ће гасити рубна подручја тела депоније, која су у најкритичнијем стању.

“На  гашењу пожара ангажована је комплетна механизација која је радила и претходних дана, што је око 90 камиона и 20 багера, и иако смо, иницијално, деловали врло брзо, немила ситуација нас је опет задесила, што неће утицати на даноноћни рад на решавању проблема. У томе имамо подршку потпредсднице Владе и министарке заштите животне средине, Ирене Вујовић, као и начелника Сектора за ванредне ситиуације Републике Србије, Луке Чаушића, са којима смо на седници Градског штаба за ванредне ситуације направили план активности које се односе на наставак санације дела депоније и гашење пожара, као и на изградњи нових приступних путева са бочних страна, како не би дошло до одрона са врха самог тела депоније”, нагласила је градоначелница.

Она је овом приликом замолила све суграђане да у овој ситуацији покажу солидарност и да прате искључиво податке и упутства Завода за јавно здравље Ужице.

“Знамо да су грађани, али и мештани који припадају овом делу, јако забринути, али ово није проблем који траје последњих неколико година, већ је проблем који датира из 2005. године и који су направили управо они који су данас протестовали испред Градске куће, а одговоре на многа питања никада нису дали – зашто је одабрано да депонија буде изграђена баш у Ужицу, зашто нису спроведене све процедуре, зашто није изграђено све предвиђено у оквиру Регионалног преузећа ,,Дубоко”, као данас не би дошло до овакве ситуације. Оглашаваћемо се и даље са свим новостима, грађани неће остати ускраћени за информације, и молим, још једном, све грађане и грађанке да не шире дезинформације које само изазивају још већи страх и панику, јер пред нама је велики посао, још већа одговорност, чему морамо поступити прибрано, разумно и врло професионално, а не нападачки и рушилачки”, закључила је градоначелница.

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић нагласила је да је за грађане важно да знају да су све службе које могу да допринесу укључене и да се неуморно ради на решавању проблема.

“Желим да захвалим МУП-у, Сектору за ванредне ситуације, Хеликоптерској јединици, “Србијаводама”, као и свим јавно-комуналним и приватним предузећима која су обезбедила тешку механизацију.

Вујовић је навела да је срамотно да, чак и ову тешку ситуацију, у којој би сви требало да се уједине и да дају допринос, пре свега због грађана Ужица и околине, појединци користе за скупљање јефтиних политичких поена, и уместо да помогну организују протест.

Координационом састанку присуствовали су представници МУП-а из Сектора за ванредне ситуације, Војске Србије, Института за јавно здравље „др Милан Јовановић Батут“, Министарстава здравља, пољопривреде, заштите животне средине, Србијавода и Србијашума, и других релевантних институција.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду