Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржан сајам запошљавања, послодавци исказали потребу за више од 300 радника (ВИДЕО)

Ужице – У организацији ужичке филијале Националне службе за запошљавање у Градском културном центру Ужице одржан је Сајам запошљавања. Потребу за адекватним кадровима исказало је више од 25 послодаваца са понуђених 330 радних места.

Према речима директорке ужичке филијале НСЗ Зорице Милошевић показало се да сајмови запошљавања имају значајну улогу у запошљавању лица која се налазе на евиденцији. То је како је истакла добра прилика да се у директном контакту незапослени упознају са послодавцима и њиховим предузећима и са друге стране прилика за послодавце да пронађу адекватне кадрове.

“Сваке године на територији града Ужица НСЗ организује сајам запошљавања и проценат реализације је од 30 до 60 одсто. Данас је на сајму присутно више од 25 послодаваца из Ужица са исказаним потребама за 330 радника, а ту је и “Леони” који тражи више од 500 радника. Реално је очекивати да данас велики број лица нађе посао, јер су исказане потребе за образовне профиле свих нивоа квалификација и оно што морам да истакнем највећа потреба постоји за нискоквалификованим и лицима са трећим и четвртим степеном стручне спреме, којих је и највише на нашој евиденцији”.

Слободан Кузмановић члан Градског већа поздравио је послодавце и незапослене и истакао да град Ужице годинама уназад има веома добру сарадњу са Националном службом за запошљавање

“Ове године Град је издвојио 9 милиона динара за мере активне политике запошљавања и са средствима НСЗ која је определила 8,6 милиона динара реализовали смо четири мере активне политике запошљавања. Средства за ове намене планирамо и у буџету за наредну годину, а поред тога интезивно радимо на унапређењу услова за развој привреде, што ће директно утицати на смањење незапослености”.

Према тренутним подацима на евиденцији филијале Ужице тренутно се налази око 6 830 незапослених од чега је 2 700 у Ужицу. Проценат лица старијих од 50 година је 42 одсто, а млађих од 30 година 16 одсто. Када се говори о  квалификационој структури 57 одсто су лица трећег и четвртог степена стручне спреме а НК лица су заступљена са 26 процената. У поређењу са истим периодом прошле године на евиденцији је око 1 000 лица мање.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечне зараде жена у домаћем ИТ сектору 1.300 евра, мушкараца 1.700

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено седам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас променљиво време, киша местимично

ОГЛАСНА ТАБЛА