ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржан 50. Сабор трубача на Златибору (ВИДЕО)

Традиционални, а ове године и јубиларни 50. Сабор трубача и смотра народног стваралаштва се одржао 21. јула на Краљевом тргу на Златибору. Ово је уједно и предтакмичење за овогодишњи Сабор трубача у Гучи 2023.

У трци за пласман су били: оркестар “Браће Илић”, оркестар “Марка Трнавца”, оркестар “Мирослава Ђунисијевића”, оркестар “Марка Глигоријевића”, оркестар “Жељка Стефановића и Александра Петронијевића”, “Драгачевске трубе” и оркестар “Миленка Филиповића”.

Стручни жири у саставу: Дејан Јевђић, мајстор трубе из Расне, Марко Кутлешић, професор кларинета из Чајетине и Данијела Веселиновић, принцеза српске трубе и професор трубе из Ариља, је одлучивао о наградама за најбољег трубача, најбољи оркестар, најбољег басисту, најбољег тенористу, најбоље одсвирану композицију, најбоље одсвирано
коло, најизворније музицирање, као и о двема меморијалним наградама, за најбољег трубача “Мићо Петровић”, за најбољи оркестар, награда “Радован Бабић као и који од оркестара ће се директно пласирати на 62.
Сабор трубача у Гучи.

Најбољи бубњар је Раде Вранешевић из оркестран “Мирослава Ђунисијевића”, најбољи басиста је Елвис Алишановић из оркестра “Драгачевске трубе”, најбољи тенориста је Љубиша Јевтовић из оркестра “Марка Трнавца”, најбоље одсвирана песма је оркестра “Мирослава Ђунисијевића”, најбоље одсвирано коло је оркестра “Марка Трнавца”, најизворније музицирање је оркестра “Жељка Стефановића и Александра Петронијевића”, меморијалну награду “Мићо Петровић” за најбољег трубача добио је Стефан Илић из оркестра “Браће Илић”, меморијалну награду за најбољи оркестар “Радован Бабић” добио је оркестар “Марка Глигоријевића”, а оркестри који су се директно пласирали за сабор у Гучи су: оркестар “Браће Илић”, оркестар “Марка Глугоријевића”, оркестар “Жељка Стефановића и Александра Петронијевића” и оркестар “Миленка Филиповића”.

Заседао је и жири публике и новинара у саставу: Славица Јовановић,
дописница РТС-а из Ужица, Жарко Божанић, дугогодишњи глумац аматер и Милош Вермезовић, контрабасиста и наставник музичке културе у Мачкату и донео је одлуку да награду за најбољег трубача 50. Сабора трубача понесе Миленко Филиповић из истоименог оркестра.

Златибор пресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почиње реконструкција Водоторња на средњовековној тврђави Стари град у граду Ужицу

Уз Џејлу Рамовић почео РЕФЕСТ на Златибору

Са представницима ужичких предузетника о важним темама за развој привреде

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа