9.1 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Održan 11. letnji ulični erski kabare

Sa ciljem da oplemeni i upotpuni kulturna zbivanja i turističku ponudu Zlatibora i Čajetine, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ organizovala je jedanaesti Letnji ulični erski kabare. Prisutni su imali priliku da uživaju u kolažnom programu koji je zbog nestabilnog vremena ovoga puta održan u prostorijama biblioteke. Tokom večeri objavljeni su rezultati konkursa za Aforističara godine ,koji je poprimio međunarodni karakter. Ove godine na konkurs se javilo 84 aforističara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa oko 1.700 aforizama. Žiri u sastavu: Neško M. Ilić, predsednik žirija, dr Slobodan Simić, Zoran Bogdanović i Ljiljana Rakić doneo je sledeću odluku:

Prva nagrada: petodnevni boravak za dve osobe u apartmanima Turističke organizacije Zlatibor, osvojio je Bojan Ljubenović iz Beograda.

Druga nagrada: produžen vikend za dve osobe u konacima Muzeja na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno dobio je Ninus Nestorović iz Novog Sada.

Treća nagrada: vikend za dve osobe u hotelu „Iris“ na Zlatiboru pripala je Marini Aristo Marković iz Niša.

Prve kabaretske večeri publika je imala priliku da pogleda film „Smešna strana Zlatibora“, koji je uređen specijalno za potrebe Kabarea i koji obrađuje erske anegdote, šale i humor koje Biblioteka godinama prikuplja na području Zlatibora. Za dobru atmosferu ove godine postarao se Beogradski diksi bend. Iste večeri izvedena je predstava „Tetka“ u režiji Biljane Zdravković, a glumci su Mirela Marjanović i Janko Radišić.

U subotu, 4. avgusta program će u 19 časova početi Kraljevom trgu na Zlatiboru. I ovde će publika biti u mogućnosti da pogleda film „Smešna strana Zlatibora“, a potom nastupaju glumci Vladan i Kristina Savić sa svojom kabaretskom predstavom „U čemu je problem, narode moj“. Zabava će se nastaviti u vedrom duhu, uz muziku za ples.

Uz biblioteku „Ljubiša R. Đenić“ kao glavnog organizatora, suorganizator manifestacije je Turistička organizacija Zlatibor pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla