Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Održan 11. letnji ulični erski kabare

Sa ciljem da oplemeni i upotpuni kulturna zbivanja i turističku ponudu Zlatibora i Čajetine, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ organizovala je jedanaesti Letnji ulični erski kabare. Prisutni su imali priliku da uživaju u kolažnom programu koji je zbog nestabilnog vremena ovoga puta održan u prostorijama biblioteke. Tokom večeri objavljeni su rezultati konkursa za Aforističara godine ,koji je poprimio međunarodni karakter. Ove godine na konkurs se javilo 84 aforističara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa oko 1.700 aforizama. Žiri u sastavu: Neško M. Ilić, predsednik žirija, dr Slobodan Simić, Zoran Bogdanović i Ljiljana Rakić doneo je sledeću odluku:

Prva nagrada: petodnevni boravak za dve osobe u apartmanima Turističke organizacije Zlatibor, osvojio je Bojan Ljubenović iz Beograda.

Druga nagrada: produžen vikend za dve osobe u konacima Muzeja na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno dobio je Ninus Nestorović iz Novog Sada.

Treća nagrada: vikend za dve osobe u hotelu „Iris“ na Zlatiboru pripala je Marini Aristo Marković iz Niša.

Prve kabaretske večeri publika je imala priliku da pogleda film „Smešna strana Zlatibora“, koji je uređen specijalno za potrebe Kabarea i koji obrađuje erske anegdote, šale i humor koje Biblioteka godinama prikuplja na području Zlatibora. Za dobru atmosferu ove godine postarao se Beogradski diksi bend. Iste večeri izvedena je predstava „Tetka“ u režiji Biljane Zdravković, a glumci su Mirela Marjanović i Janko Radišić.

U subotu, 4. avgusta program će u 19 časova početi Kraljevom trgu na Zlatiboru. I ovde će publika biti u mogućnosti da pogleda film „Smešna strana Zlatibora“, a potom nastupaju glumci Vladan i Kristina Savić sa svojom kabaretskom predstavom „U čemu je problem, narode moj“. Zabava će se nastaviti u vedrom duhu, uz muziku za ples.

Uz biblioteku „Ljubiša R. Đenić“ kao glavnog organizatora, suorganizator manifestacije je Turistička organizacija Zlatibor pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vanredna autobuska linija za Zadušnice

Oglasna Tabla

Izgradnja auto-puta Požega–Kotroman počinje 2021.

Oglasna Tabla

Pilot projekat u šest gradova: Osnovci će od jeseni u školi moći da pohađaju časove atletike

Oglasna Tabla

Užice iz ugla Filipa Petronijevića (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sirup od crnog i belog luka jača imunitet i štiti od prehlade

Oglasna Tabla

Kako dobiti povraćaj PDV-a na opremu za bebe po novom, a kako po starom Zakonu

Oglasna Tabla

Književno veče Laka Veselinovića

Oglasna Tabla

Ujutru sunčano, popodne prolazno naoblačenje

Oglasna Tabla

Predstavljena Studija taksi prevoza u gradu Užicu

Oglasna Tabla