31.4 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Određene teme za projektno sufinansiranje medija (VIDEO)

Javna debata o utvrđivanju tema od javnog interesa u opštini Čajetini, koje će se koristiti u konkursima za budžetsko sufinansiranje medija održana je u sali opštine Čajetina uz učešće novinara iz zlatiborskog okruga, predstavnika opštinske uprave i civilnog sektora.

https://youtu.be/EkkqRe5vXNI

Na skupu se raspravljalo o temama koje su bitne za građane opštine Čajetina za koje bi mediji dobijali novac kroz projektno sufinansiranje za obrađivanje konkretnih tema. Među temama koje će biti iznete pred opštinsko veće na usvajanje su turizam, ekologija, selo i poljoprivreda, kulturna baština, razvoj preduzetništva, primena novih tehnologija, poboljšanje uslova za stare i osobe sa invaliditetom, razvoj infrastrukture, sport i mladi. Učesnike debate je pozdravio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekavši da ne sumnja da se mogu sprovesti ideje i zahtevi opštine.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić i generalni sekretar Svetozar Raković su bili sprečeni da dođu na sastanak, ali je član upravnog odbora NUNSa Nenad Kovačević izneo iskustva iz projekta „Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou“ koji je pored Čajetine sproveden i u Šapcu, Paraćinu, Svilajncu, Novom Pazaru i Pirotu.

Opština Čajetina je prošle godine podelila ukupno 24,5 miliona dinara za projektno sufinansiranje medija, a iz opštinskog rukovodstva poručuju da će i ovogodišnji iznos biti u istom rangu na konkursu koji će biti objavljen u narednih 10 dana. S obzirom da se radi o novcu iz budžeta zaključak je da bi građani mogli biti više uključeni u proces praćenja i evaluacije sufinansiranog medijskog sadržaja.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozio sa 4,14 promila alkohola

Oglasna Tabla

Dženan Lončarević na Kraljevom trgu

Oglasna Tabla

Pita od spanaća i krompira: Lagano jelo koje može biti posno

Oglasna Tabla