9.1 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Određene teme za projektno sufinansiranje medija (VIDEO)

Javna debata o utvrđivanju tema od javnog interesa u opštini Čajetini, koje će se koristiti u konkursima za budžetsko sufinansiranje medija održana je u sali opštine Čajetina uz učešće novinara iz zlatiborskog okruga, predstavnika opštinske uprave i civilnog sektora.

https://youtu.be/EkkqRe5vXNI

Na skupu se raspravljalo o temama koje su bitne za građane opštine Čajetina za koje bi mediji dobijali novac kroz projektno sufinansiranje za obrađivanje konkretnih tema. Među temama koje će biti iznete pred opštinsko veće na usvajanje su turizam, ekologija, selo i poljoprivreda, kulturna baština, razvoj preduzetništva, primena novih tehnologija, poboljšanje uslova za stare i osobe sa invaliditetom, razvoj infrastrukture, sport i mladi. Učesnike debate je pozdravio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekavši da ne sumnja da se mogu sprovesti ideje i zahtevi opštine.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić i generalni sekretar Svetozar Raković su bili sprečeni da dođu na sastanak, ali je član upravnog odbora NUNSa Nenad Kovačević izneo iskustva iz projekta „Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou“ koji je pored Čajetine sproveden i u Šapcu, Paraćinu, Svilajncu, Novom Pazaru i Pirotu.

Opština Čajetina je prošle godine podelila ukupno 24,5 miliona dinara za projektno sufinansiranje medija, a iz opštinskog rukovodstva poručuju da će i ovogodišnji iznos biti u istom rangu na konkursu koji će biti objavljen u narednih 10 dana. S obzirom da se radi o novcu iz budžeta zaključak je da bi građani mogli biti više uključeni u proces praćenja i evaluacije sufinansiranog medijskog sadržaja.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla