Огласна табла
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Odraz, prag i dom“ u užičkom Narodnom muzeju

U Narodnom muzeju u Užicu otvorena je izložba slika Miljane Drašković. Delima koja su nastala u protekle dve godine, užička umetnica obeležava tri decenije rada.

Raskošni kolorit svojstvo je kako ranijih, tako i dela iz ciklusa „Odraz, prag i dom“, premijerno predstavljenih Pančevcima u Muzeju gde je Miljana Drašković, prvi put, zvanično izlagala pre tri decenije.

„Ova tri ciklusa bogata su simbolima koja negde svakom posmatraču pružaju mogućnost raznorodnog tumačenja umetničkog dela onako kako on to vidi i shvata ili doživljava“, kaže autorka.

Tako umetnica figurama obnaženih žena u ciklusu „Odraz“, isečcima enterijera koji odišu spokojem u ciklusu „Dom“, kao i delima iz opusa „Prag“ sa motivima nadgrobnih spomenika i cipelama u prvom planu, navodi na promišljanja i preispitivanja istinskih vrednosti.

Narodni muzej Užice

Narodni muzej Užice

„Ova je presek tri ciklusa slika koji su lični, dopustila sam sebi da zadnjih četiri do pet godina zavirim malo u svoju najdublju dubinu i potpun je zaokret u odnosu na sve što sam do tada radila“, kaže Miljana Drašković.

Izložbom u Muzeju, otvorenoj do kraja marta, Miljana počinje obeležavanje tri decenije umetničkog stvaralaštva, jubilej koji će krajem godine zaokružiti retrospektivnom izložbom.

Izvor:RTS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Памук кифлице: Фино пециво с џемом и кокосом, мекано к’о душа!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од поноћи креће пријава за 5.000 динара: Ко има право на помоћ и који су услови?

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Владимиром Живановићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

1. децембра у ГКЦ-у изложба фотографија Драгана Карадаревића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Братислав из Ариља жив и здрав- јавио се родитељима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Француски филмски караван: Дани з’анимације

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најбољу дефиницију живота оставио нам је Душко Радовић: Снажна порука за све оне који стално кукају на живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Осмаци се изјашњавају о трећем тесту од 1. до 30. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стиже још пара од бесплатних акција: Телеком је најавио исплату дивиденде, ако их нисте продали на рачуну имате преко 100 евра!

ОГЛАСНА ТАБЛА