12.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

ODMARALIŠTA NA ZLATIBORU I U BEČIĆIMA PUNA DECE

Dok većina dečjih odmarališta u državnoj svojini propada, u užičkim objektima na Zlatiboru i u Bečićima beleži se još jedna uspešna sezona. Zahvaljujući pozitivnom poslovanju, Javna ustanova „Zlatibor“ i Grad Užice obezbedili su besplatno letovanje za 220 najmlađih sugrađana iz socijalno ugroženih kategorija. Tamo se i ove godine održavaju kampovi za mlade sportiste.

Dečje odmaralište „Zlatibor“ i ovog leta ugostilo je mlade košarkaše iz celog sveta. Srbija je već 43 godine jedinstvena po tom sportskom rasadniku, kaže Božidar Maljković jedan od najuspešnijih evropskih trenera.

„Ovo je najstariji kamp na svetu. Nemaju Amerikanci koji su poznati po kampovima, Italijani, Španci, ovakvu vrstu kampa. Ovde su počeli karijere najveći naši treneri i najveći naši igrači“, ističe Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

O tome se čulo u svetu košarke širom sveta, a petnaestogodišnji Soren Aid već tri godine letnji raspust provodi na Zlatiboru.

„Živim u Parizu, a naredne godine selim se zbog boljeg košarkaškog kluba u drugi grad. Zbog toga moram da radim na usavršavanju, a to se ovde pruža na najbolji način i zbog toga dolazim“, kaže Soren , učesnik košarkaškog kampa „Aleksandar Nikolić“.

Dečje odmaralište „Zlatibor“, pored košarkaša, od ove godine ima i kamp odbojkaša, koji su doputovali iz 19 zemalja.

„Ljudi su veoma inventivni, napravili su bazen, imaju ideju da prošire kapacitete, naravno zato što smo se i mi pojavili ove godine. Jer sa interesovanjem koje postoji i sa idejom koju imaju, raditi svake godine i dograđivati jeste garancija kontinuiteta“, kaže Vanja Grbić, direktor Odbojkaškog kampa na Zlatiboru.

Na Zlatiboru je preostalo još da se završi izgradnja hale, a razmišlja se i o razvojnim projektima objekta u Bečićima, gde deca dolaze na rekreativnu nastavu.

„Niža cena i veći broj gostiju, a popunjenost nam je preko 75 posto na Zlatiboru, na nivou cele godine, a na moru, na nivou četiri meseca koliko traje sezona, popunjenost nam je 97 posto“, rekao je Vladan Cuparić, direktor Dečijeg odmarališta „Zlatibor“ iz Užica.

Dok su na Jadranu, ali i na srpskim planinama, mnoga dečja odmarališta u državnoj svojini pusta ili prepuštena nemaru, Užičani dokazuju da odgovornim poslovanjem mogu da se bore sa jakom konkurencijom u privatnom sektoru.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor deo projekta promocije turističkih destinacija Srbije francuskom tržištu

Oglasna Tabla

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla