ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Odložen 25. Jugoslovenski pozorišni festivala – Bez prevoda

Saopštenje za javnost

Jugoslovenski pozorišni festival – Bez prevoda, u mnogome je doprineo na promociji ovog Grada i učinio da i nakon raspada bivše države nastavi svoju misiju negovanja zajedničkog kulturnog nasleđa.
Zahvaljujući ovom festivalu i pozorištu, koji ove godine obeležavaju dva velika jubileja, Užice je ubeleženo na najvažnijim kulturnim mapama ovih prostora.  Festival osnovan pre četvrt veka doveo je najznačajnije umetnike u naš Grad. Time je doprinosio jačanju kulturnih kapaciteta Užica, ne dopuštajući da se urbani identitet gubi. Podižući kulturne navike stanovništva, svakako je najznačajnija kulturna manifestacija i neprocenjivo blago na koje je ovaj Grad ponosan.
Ove godine svi smo sa velikom željom i zebnjom očekivali njegovo 25. jubilarno izdanje, selektori su pažljivo napravili i ove godine odgovornu i promišljenu selekciju, sve je bilo spremno ali sa oprezom i svakodnevnim praćenjem epidemiološke situacije. Želeli smo da verujemo, do poslednjeg trenutka, da će 25. Jugoslovenski pozorišni festival – Bez prevoda biti realizovan u svom redovnom terminu. Odbijali smo da ga organizujemo samo da bi ga realizovali i tako ga učinili dostupnim samo za par desetina građana.
Svi znamo kakvo interesovanje festival izaziva u našem gradu. Svedoci smo sa prethodnih festivala da je interesovanje građana toliko da je pozorišna sala od 680 sedišta mala. Kao odgovorni i svesni situacije u kojoj se nalazimo ne želimo da izlažemo ni građane ni umetnike riziku u trenutku kada broj obolelih od COVIDA– 19 ponovo raste.
Ovom prilikom, obaveštavamo vas da je došlo do odlaganja 25. Jugoslovenskog pozorišnog festivala – Bez prevoda, zbog širenja broja zaraženih virusom COVIDA -19. Na preporuku kriznog štaba i Zavoda za javno zdravlje iz Užica, Festivalski odbor doneo je odluku da se 25. Jugoslovenski pozorišni festival odloži.
25. Jugoslovenski pozorišni festival – Bez prevoda, biće održan u prvoj polovini 2021. godine kada epidemiološka situacija bude povoljnija. A svi želimo da verujemo da će 26. JPF – Bez prevoda biti naredne godine u svom redovnom terminu.

PREDSEDNICA SAVETA JUGOSLOVENSKOG POZORIŠNOG FESTIVALA – BEZ PREVODA
I GRADONAČELNICA UŽICA

DR JELENA RAKOVIĆ RADIVOJEVIĆ

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама