OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одговор Градског већа на петицију о заштити „Клисуре Ђетиње“

Поводом достављене петиције о поступку ревизије акта о проглашењу Предела изузетних одлика „Клисура Ђетиње” локална самоуправа се огласила у захтеваном року и подносиоцу петиције, Грађанској читаоници „Либерграф” доставила одговор у коме се наводи да је Град Ужице доставио допис Министарству животне средине. Дописом се Предлог акта о проглашењу Предела изузетних одлика „Клисура Ђетиње” повлачи из процедуре прибављања сагласности због усаглашавања са изменама Закона о заштити природе.

Уз петицију локалној самоуправи доставили смо и нови предлог акта о проглашењу Предела изузетних одлика „Клисура Ђетиње”, усклађен са одредбама Закона о изменама и допунама Закона о заштити природе, те са закључцима јавних консултација, одржаних у Свечаној Сали Градске куће у Ужицу 27. децембра 2021. године. Градско веће се захвалило на достављеном предлогу, наводећи да ће га узети у обзир приликом израде нове одлуке.

У добијеном одговору Градског већа наводи се да ће надлежни орган израдити нови предлог акта и доставити га Општини Чајетина ради добијања њихове сагласноти. Након тога, спровешће се процедура јавног увида и јавне расправе, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Како временски оквир у ком се може очекивати спровођење јавне расправе није назначен, а тиме и одговор Градског већа прилично неконкретан у смислу реализације поднетих захтева, „Либерграф” ће наставити да прати кораке које предузима локална самоуправа и да инсистира на што скоријој реализацији поступка заштите клисуре реке Ђетиње.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посни ручак за 2 особе: Спремите хрскаве и здраве филете! За цео оброк потребно је само 300 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК „Торник“ на Триглаву

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други круг завршног испита за осмаке 17. 18. и 19. августа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србијо, имаш нову шампионку Европе! Млада Миа се угледа на Новака, кренула је његовим стопама суровом доминацијом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зека лепотан забавио најмлађу публику у Трипкови

ОГЛАСНА ТАБЛА