ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Одговор Градског већа на петицију о заштити „Клисуре Ђетиње“

Поводом достављене петиције о поступку ревизије акта о проглашењу Предела изузетних одлика „Клисура Ђетиње” локална самоуправа се огласила у захтеваном року и подносиоцу петиције, Грађанској читаоници „Либерграф” доставила одговор у коме се наводи да је Град Ужице доставио допис Министарству животне средине. Дописом се Предлог акта о проглашењу Предела изузетних одлика „Клисура Ђетиње” повлачи из процедуре прибављања сагласности због усаглашавања са изменама Закона о заштити природе.

Уз петицију локалној самоуправи доставили смо и нови предлог акта о проглашењу Предела изузетних одлика „Клисура Ђетиње”, усклађен са одредбама Закона о изменама и допунама Закона о заштити природе, те са закључцима јавних консултација, одржаних у Свечаној Сали Градске куће у Ужицу 27. децембра 2021. године. Градско веће се захвалило на достављеном предлогу, наводећи да ће га узети у обзир приликом израде нове одлуке.

У добијеном одговору Градског већа наводи се да ће надлежни орган израдити нови предлог акта и доставити га Општини Чајетина ради добијања њихове сагласноти. Након тога, спровешће се процедура јавног увида и јавне расправе, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Како временски оквир у ком се може очекивати спровођење јавне расправе није назначен, а тиме и одговор Градског већа прилично неконкретан у смислу реализације поднетих захтева, „Либерграф” ће наставити да прати кораке које предузима локална самоуправа и да инсистира на што скоријој реализацији поступка заштите клисуре реке Ђетиње.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце