3.8 C
Uzice
децембар 9, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

ODBRANITE SE OD BUBICA OVOG LETA

CECA GIF (2)

Leto je divno godišnje doba, više vremena provodimo napolju, odlazimo na more, družimo se u prirodi. Sve te divne letnje aktivnosti mogu nam pokvariti bube i bubice od kojih se leti teško branimo. Savetujemo vas kako da se odbranite od bubica ovog leta.

Komarci, mušice, bubice su dosadnjakovići koji nam kvare letnji ugođaj i ne daju nam mira, a što je najgore veoma se teško braniti od njih. Mi smo za vas skupili najbolja prirodna sredstva koja će vam pomoći da se ovog leta odbranite od ovih malih napasnika.

Komarci

Sa visokim temperaturama i povišenom vlažnošću vazduha dolaze i male nezgodne krvopije – komarci. Pored toga što nam njihovo zujanje ne da da spavamo, što su njihovi ujedi bolni, svrbe i ružno izgledaju, komarci mogu biti prenosnici mnogih bolesti i zato učinite sve što je potrebno da ih oterate. Mi naravno imamo nekoliko ideja.

Ventilatori. Komarci mogu leteti samo kad je vazduh miran i nema vetra i zato u prostoriji u kojoj naveče boravite upalite ventilatore koji će ih držati podalje.

Biljke. Oko vaše kuće i bašte napravite štit od cvetova nevena koji će komarce držati podalje jer je cvet nevena poznat kao prirodno sredstvo za teranje insekata.

Beli luk. Beli luk sadrži prirodno sredstvo za teranje insekata koje se zove sulfur. Poređajte čenove belog luka ili pospite beli luk u prahu po prozorima oko terase i mesta gde se najviše skupljaju komarci da biste na miru sedeli ovoga leta.

Votka. Napravite mešavinu ubojitu za komarce i to tako što ćete vezicu svežeg bosiljka natopiti sa jednim decilitrom vode, ostavite da stoji neko vreme, a zatim vodu procedite i naspite decilitar votke. Mešavinu uspite u sprej flašicu i prskajte po potrebi, po vazduhu ili telu.

Mravi

Večere i sedeljke koje pripremate u dvorištu ili na terasi iza kojih obično ostaju mrvice su pravi poziv za mrave. Evo nekoliko saveta kako da se odbranite od ovih marljivih, ali veoma dosadnih insekata.

 

http://www.dreamstime.com/stock-photo-spilled-baby-powder-image9616650

Povucite granicu. Kada ručavate napolju oko mesta gde se nalazi sto napravite granicu od talk pudera, soli ili krede. Ipak treba da budete pažljivi sa solju jer so privlači mrave, čini ih žednima pa oni traže izvor vode. Ukoliko negde u blizini nema voda gde bi mravi mogli otići moguće je da ćete napraviti veći problem.

Napravite zamke. Da biste izbegli da se mravi penju uz nogare stola, svaki nogar stavite u male posudice napunjene vodom. To će sprečiti mrave da dođu do hrane na stolu.

Voćne mušice

Ove neverovatno dosadne mušice mogu da izlegu i do 400 jajašaca za vreme svog tridesetodnevnog života i zato ih je veoma teško istrebiti. Pokušajte sa nekim od naših načina.

 

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-oil-vinegar-image7956165

Kompost. Voćne mušice privlače proizvodi koji su počeli trunuti i zato kompost držite podalje od vašeg doma, a kante za smeće održavajte čistima i redovno ih praznite.

Zamka. Voćne mušice takođe možete namamiti u zamke uz pomoć crnog vina ili sirćeta. Jednostavno uspite malu količinu sirćeta ili vina u posudicu, a zatim dodajte i nekoliko komadića voća. Posudicu prekrijte plastičnom folijom i na njoj izbušite nekoliko rupa kroz koje će mušice upadati. Miris voća i sirćeta ili vina privući će mušice u zamku i vaš problem je rešen.

Izvor:lifepressmagazin.com/Jelena Računica

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kaljenje na prvenstvu Balkana u karateu

Oglasna Tabla

Gđa Stojković se naljutila i izlepila Arilje svojim umrlicama: Komšije donele sveće i saznale istinu

Oglasna Tabla

Sps Užice najoštrije osuđuje nasilje nad učiteljima, nastavnicima i profesorima!

Oglasna Tabla

Humanitarna akcija „Pomoć drugu“

Oglasna Tabla

Posne kiflice sa ajvarom (video)

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla