Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Odbornici Saveza za Srbiju napustili sednicu Skupštine grada (VIDEO)

Odbornici Saveza za Srbiju napustili su danas sednicu Skupštine grada u znak podrške građanskim protestima  u Beogradu i  osude ,kako navode,kulminacije nasilja u zemlji.

„Besmisleno je da danas u Skupštini raspravljamo o komunalnim temama u atmosferi kada država ne reaguje na pokušaja ubistva Borka Stefanovića,kada je zapaljena kuća novinara Milana Jovanovića i kada  sedam godina traje progon, fizičko zlostavljanje, otmice, prebijanje predstavnika opozicije. Zato su odbornici Saveza za SrbijuUžice doneli odluku da bojkotom sednice Skupštine grada Užica podrže građanske proteste i opšti bojkot protiv nasilja u Srbiji“,rekao je za ZOOMUE predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Jovan Marković

„Jučerašnji izbori u Lučanima i Guči na kojima se policija otvoreno stavila na stranu “naprednjačkih “ siledžija jer je privodila aktiviste opozicije, nije obezbedila biračke spiskove i biračka mesta, nije reagovala na desetine vozila bez tablica. Očigledan dokaz da su u Srbiji ukinute institucije“ ,rekao je za ZOOMUE Vladan Virijević iz Zdrave Srbije.
U atmosferi pravnog i fizičkog nasilja, linča i progona neistomišljenika, besmisleno je raspravljati o budžetu grada Užica, deponiji,Ponikvama, vodovodu, studentskom domu.Posebno što je svih 40 amandmana opozicije odbijeno,kaže Dragan Babić iz Dveri.

„Ovaj naš čin treba građanima da pomogne da se oslobode straha koji je evidentno ušao među ljude.Mi smo tu da pokažemo da može da se bori protiv svega ovoga“,ističe Babić za ZOOMUE.

Sednicu Skupštine grada nisu napustili odbornici LDP-a i DSS-a.

Izvor:www. zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaplena kokaina u Užicu, jedna osoba uhapšena

Oglasna Tabla

Završetak izgradnje stanova u Sevojnu

Oglasna Tabla

Jeftina torta od keksa i čokolade koja se ne peče

Oglasna Tabla

Plan odvoženja kabastog otpada

Oglasna Tabla

Kokin Brod: Trobojkom brane svetinje

Oglasna Tabla

Karatisti KK „Užice“ odlični u Čačku

Oglasna Tabla

Đaci od danas ponovo u klupama

Oglasna Tabla

U Srbiji danas naoblačenje i kiša, do 14 stepeni

Oglasna Tabla

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju u toku

Oglasna Tabla