Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Odbor Dragačevskog sabora dao maksimum u organizaciji, kontrola posetilaca sa tri prstena

Danas je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović posetila prestonicu trube. Ona je prisustvovala sednici saborskog odbora i zajedno sa predsednikom opštine Lučani – Milivojem Dolović, obišla ovu varošicu, te kako teku pripreme za realizaciju sabora trubača u Guči.

„Saborski odbor u Guči dao je svoj maksimun u svim kapacitetima, a svi okolni gradovi su dali podršku organizaciji i od danas krećemo sa strogim kontrolama, sa dobro organizovanim inspekcijskim nadzorom , zajedno sa republičkim i lokalnim timovima, kojih će biti oko 30 ukupno. Osim onih uobičajnih inspekcija, posebno će biti pojačan rad sanitarnih, posebno zbog poštovanja epidemioloških mera. Nećemo biti popustljivi ni prema kome, zatvaraćemo ugostiteljske objkete gde se ne budu poštovale mere. Imunizacija je skoro stala, međutim kada je rečeno da je obavezna vakcinisalo se 200 ljudi. Guča neće biti ista kao što je bila prethodnih godina, strogo će se kontrolisati, sa tri različita prstena”, rekla je Marija Obradović ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Organizatori sabora u saradnji sa Domom zdravlja i Ministarstvom zdravlja, obezbedili su dovoljne količine brzih antigenskih testova kako bi se kontrolisale i sprovele protivepidemiološke mere.

„Ove godine Sabor će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mera uz kontrolu u sva tri prstena. Najbitnije je zdravlje naših saboraša i sugrađana i uvek ćemo insistirati na poštovanju mera. U narednih 48 sati biće stavljena sva tri prstena oko Guče da obezbedimo sve ono što smo rekli. Na prilaznim putevima ka Guči imamo pet punktova dva u Čačaku, jedan u Lučanima, jedan iz pravca Ivanjice i Kraljeva i jedan punkt na Jelici, u drugom prstenu biće sedam punktova oko same Guče, gde će ulazak kontrolisati kovid redari i naravno treći prsten u centralnom delu gde će se više povesti računa o bezbednosti, načinu ponašanja, pa i o oblačenju u samoj Guči”, rekao je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Inače, Sabor trubača u Guči počinje u petak 13. avgusta, a organizatori najavljuju pravi muzički spektakl.

GZS/Foto: GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА