11.5 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Odabrana operska muzika na koncertu u Užicu

U petak 23. februara u Svečanoj Sali Gradske kuće biće održan koncert na kome će odabrane operske arije izvesti Maja Dabović, sopran i Mladen Prodan, tenor, a uz klavirsku pratnju Zorke Milivojević. Kao gosti na koncertu nastupiće učenici Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“ iz Užica.

Na programu će se čuti arije i solo deonice iz čuvenih operskih dela Prebanda, Rahmanjinova, Grečaninova, Milojevića, Lehara, Pučinija, Verdija , Mocarta i drugih kompozitorskih velikana.

Koncert počinje u 19, 30 časova a ulaz je slobodan.

Maja Dabović je po rođenju Užičanka, ali je osnovnu muzičku školu završila u  Herceg Novom, a srednju , na odseku za slolo pevanje, u Kotoru. Još kao srednješkolka, zahvaljući svom izuzetnom talentu,  dobila je priliku da igra ulogu Nele u operi Đani Skiki i Dolćone u Opera Sestra Anđelika. Fakultet muzičke umetnosti u klasi profesorke Ljudmile Gros Pavlović upisala je 2015. Za vreme studija osvajala je brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima. Pohađala je majstorski kurs Dejvida Goulanda , direktora operskog studija Rojal opere u Londonu, kao i ruskog profesora Leonida Bomštajna.

Mladen Prodan je završio srednju školu „Savo Balaban“u Prijedoru , a solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Ljudmile Gros Popović. Dobitnik je više međunarodnih priznanja i nagrada, a 2014. je dobio nagradu ih fonda Jelena Mihajlović za najperspektivnijeg mladog pevača na FMU. U njegovoj biografiji, iako još na početku karijere, upisani su brojni  zapaženi nastupi. Trenutno je student master studija na FMU u klasi profesora Nikole Mijailovića.

Organizator koncerta je J.M. Music u saradnji sa Muzičkom školom Vojislav Lale Stefanović, uz pokroviteljstvo Grada Užica i brojnih sponzora iz  užičke privrede.

Izvor: pasaz.rs

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla