4.6 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

OD SUTRA SKUPLJE CIGARETE

Već od ponedeljka cigarete će se nuditi po novim većim cenama. Tada će za 10 dinara poskupeti paklice iz vranjske fabrike „Britiš ameriken tobako“, a krajem nedelje stižu i nove cene za cigarete iz niškog „Filip Morisa“. Poskupljenje je posledica usklađivanja akciza po novom akciznom kalendaru.

Odluka o povećanju cena cigareta iz „Filip Morisa“ objavljena je u „Službenom glasniku“, dok je poskupljenje iz BAT najavljeno sredinom juna. Cigarete iz niške fabrike poskupljuju 7. jula, a iz vranjskog BAT 3. jula.

Tako će paklica „bonda“ od narednog petka koštati od 210 do 230 dinara. Za „česterfild“ će biti potrebno od 230 do 250 dinara, dok je „drina“ 240 do 250 dinara. Nova cena „LM“ je 220 do 240 dinara, dok je „marlboro“ 300 do 310 dinara.

Prema cenovniku BAT, paklica „pal mala“ koštaće 230 dinara, za „laki strajk“ biće potrebno najmanje 240, a cena ide do 260 dinara. Među najskupljim cigaretama iz ove fabrike duvana je „kent“, čija cena 340 dinara. Kako je BAT vlasnik i „Tvornice duvana Rovinj“ poskupljuju i njihove cigarete. Za paklicu „ronhila“ od 3. jula biće potrebno 250 dinara.

Novi akcizni kalendar za cigarete važi do 2020. Usklađivanje akciza i dalje će se računati u januaru i u julu. Po novom kalendaru, specifična akciza je „teška“ 1,5 dinara i cenu paklice do sada je „opterećivala“ sa 64 dinara. Od 1. jula do kraja ove godine država će od svake paklice uzimati 65,50 dinara.

Izvor: Novosti/foto:jprarts.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla