ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од сутра појачана контрола свих учесника у саобраћају

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, на територији Републике Србије, у периоду од 16. до 22. септембра, спровешће међународну акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају. 

Акција се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОУДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе) и биће усмерена на откривање прекршаја непрописног коришћења мобилног телефона и некоришћења сигурносног појаса.

Поред тога, посебна пажња биће усмерена на откривање прекршаја пешака који употребљавају мобилни телефон и слушалице приликом преласка коловоза.
Упоредо са овом акцијом биће спроведен и превентивни пројекат РОУДПОЛ ДАНИ БЕЗБЕДНОСТИ чији је циљ да барем једног дана ниједно лице не погине у саобраћајним незгодама широм Европе. У ту сврху постављена је интернет презентација хттпс:/www.roadpolsafetudaus.еu/ путем које се грађани могу упознати са циљевима пројекта, као и да потпишу симболично обећање да ће поштовати саобраћајне прописе.

Министарство унутрашњих послова напомиње да је у последњих недељу дана у саобраћајним незгодама у Републици Србији погинуло 18 учесника у саобраћају, од којих је седморо млађих од 30 година.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а поготово на младе возаче да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу унапређењу своје безбедности и безбедности осталих учесника у саобраћају.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА