Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од сутра појачана контрола свих учесника у саобраћају

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, на територији Републике Србије, у периоду од 16. до 22. септембра, спровешће међународну акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају. 

Акција се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОУДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе) и биће усмерена на откривање прекршаја непрописног коришћења мобилног телефона и некоришћења сигурносног појаса.

Поред тога, посебна пажња биће усмерена на откривање прекршаја пешака који употребљавају мобилни телефон и слушалице приликом преласка коловоза.
Упоредо са овом акцијом биће спроведен и превентивни пројекат РОУДПОЛ ДАНИ БЕЗБЕДНОСТИ чији је циљ да барем једног дана ниједно лице не погине у саобраћајним незгодама широм Европе. У ту сврху постављена је интернет презентација хттпс:/www.roadpolsafetudaus.еu/ путем које се грађани могу упознати са циљевима пројекта, као и да потпишу симболично обећање да ће поштовати саобраћајне прописе.

Министарство унутрашњих послова напомиње да је у последњих недељу дана у саобраћајним незгодама у Републици Србији погинуло 18 учесника у саобраћају, од којих је седморо млађих од 30 година.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а поготово на младе возаче да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу унапређењу своје безбедности и безбедности осталих учесника у саобраћају.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА