ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од сутра појачана контрола брзине кретања возила

Министарство унутрашњих послова (МУП) Србије најавило је да ће од сутра до 27. марта ове године саобраћајна полиција појачано контролисати брзину кретања возила.

Акција ће бити спроведена у 30 европских земаља које су чланице Мреже саобраћајних полиција Европе (РОАДПОЛ), наведено је из МУП-а.

Као део акције, у четвртак, 24. марта, биће организован такозвани „спид маратон”, током којег ће на свим најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно, 24 часа, додаје се у саопштењу, преноси Бета.

Саобраћајна полиција сваког дана ангажоваће све расположиве уређаје – ручне радаре, радаре у системима видео надзора, као и у возилима без обележја полиције  „пресретачима”, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Сваки контролисани возач биће алкотестиран, док ће саобраћајна полиција приликом заустављања контролисати и коришћење појаса.

У прва два месеца ове године на путевима у Србији догодила се 61 саобраћајна незгода са смртним исходима, а у готово половини један од узрока је неприлагођена брзина условима саобраћаја и стању пута.

Такође, током наведеног периода, саобраћајна полиција санкционисала је око 65.000 возача због прекорачења брзине, што је двоструко више него у прва два месеца 2021. године.

Политика

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Корњача и зец“ у Дому културе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Весном Читаковић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен фестивал „Ужички стрип сусрети“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провизије, нотификације, одржавање рачуна: Шта све банке наплаћују?

ОГЛАСНА ТАБЛА

До краја месеца предлог за обавезно служење војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан планете Земље обележен у ОШ „Димитрије Туцовић“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата редовне накнаде за незапослене

ОГЛАСНА ТАБЛА