Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од сутра појачана контрола брзине кретања возила

Министарство унутрашњих послова (МУП) Србије најавило је да ће од сутра до 27. марта ове године саобраћајна полиција појачано контролисати брзину кретања возила.

Акција ће бити спроведена у 30 европских земаља које су чланице Мреже саобраћајних полиција Европе (РОАДПОЛ), наведено је из МУП-а.

Као део акције, у четвртак, 24. марта, биће организован такозвани „спид маратон”, током којег ће на свим најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно, 24 часа, додаје се у саопштењу, преноси Бета.

Саобраћајна полиција сваког дана ангажоваће све расположиве уређаје – ручне радаре, радаре у системима видео надзора, као и у возилима без обележја полиције  „пресретачима”, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Сваки контролисани возач биће алкотестиран, док ће саобраћајна полиција приликом заустављања контролисати и коришћење појаса.

У прва два месеца ове године на путевима у Србији догодила се 61 саобраћајна незгода са смртним исходима, а у готово половини један од узрока је неприлагођена брзина условима саобраћаја и стању пута.

Такође, током наведеног периода, саобраћајна полиција санкционисала је око 65.000 возача због прекорачења брзине, што је двоструко више него у прва два месеца 2021. године.

Политика

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Хиландарски резанци: Брзо посно јело, са посебним састојком, какво нисте пробали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржан 9. Сајам образовања у Чајетини (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седиш 8 сати, плата до 350.000 динара: Посао у Србији за ове паре можеш да нађеш већ сутра, средња школа довољна и један је услов

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хитна евакуација факултета у Чачку и Ужицу због дојаве о бомби

ОГЛАСНА ТАБЛА

У сусрет одрживој пољопривреди “Нојева барка” разговори

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор сврстан у прву категорију туристичких места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Синдикати упозорили: Одлазе нам лекари, увозићемо медицинске раднике из Бангладеша и Непала

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Подршка радницима ЈКП „Биоктош“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Деда Виде је најстарији инфлуенсер у Србији, четири дана није јео ни спавао док није савладао све тајне виртуелног света

ОГЛАСНА ТАБЛА