10.3 C
Uzice
април 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Od sledeće godine u Užicu 40 000 dinara za rođenje trećeg i svakog narednog deteta

Na današnjoj 104. sednici Gradskog veća doneta je odluka da majke za rođenje trećeg i svakog sledećeg deteta imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 40 000 dinara. Ovo pravo imaju majke bilo da su zaposlene ili ne, a pravo na pomoć ove vrste se može ostvariti za decu koja će se roditi od 1. januara 2019. godine. Odluka je doneta u cilju podsticanja rađanja dece, kao pozitivne prirodne komponente koja utiče na revitalizaciju stanovništva.

Članovi veća su usvojili Informaciju o realizovanim investicijama u 2018. godini i planiranim investicijama u 2019. godini u Gradskoj opštini Sevojno. Obzirom da je sednica održana u prostorijama Gradske opštine Sevojno uz prisustvo članova Opštinskog veća i rukovodstva ove opštine, na dnevnom redu su bili i problemi sa kojima se suočavaju građani Sevojna, a koji nisu obuhvaćeni planom investicija za 2019. godinu.

Utvrđen je predlog Statuta Grada Užica koji je usklađen sa novom zakonskom regulativom, u utvrđeni su predlozi odluka o komunalnim taksama i o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Gradsko veće je usvojilo Pravilnik o načinu i postupku dodele sredstava iz budžeta Grada Užica za finansiranje/sufinansiranje programa udruženja i donelo Odluku o obrazovanju Komisije za vršenje kontrole izrade i proizvodnje zlakuske grnčarije.

Utvrđen je predlog Rešenja o imenovanju direktora JP „Aerodrom Ponikve“ Užice, gde je na predlog Komisije od četiri pristigle prijave Slaviša Dimitrijević prvorangirani kandidat.

Gradski većnici su doneli i Odluku o preraspodeli sredstava za udruživanje po mesnim zajednicama za 2019. godinu.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla

Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika Užica

Oglasna Tabla