ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

Од Рогачице, до Љубовије 21. пут одржана чувена Од Рогачице, до Љубовије 21. пут одржана чувена „Дринска регата“

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

Љубовија – Чувена „Дринска регата“, коју организују општина Крупањ са својом Туристичком организацијом и рафтинг клубом, одржана је 21. пут у веселом, атрактивном, забавном и занимљивом амбијенту, посебно за оне који су учествовали први пут.

Учеснике регате је поздравила и пожелела успешну пловидбу министарка привреде у Влади Србије, Анђелка Атанацковић, истичући да и ова манифестација указује каква су богатства и лепоте Србије и колико су значајна и за развој туризма.

Зоран Војновић, капетан регате од њеног утемељена, поносан је што „нико од 1.500 власника пловила, упркос облачном времену, није отказао учешће у спусту дугом 40 километара, од Рогачице, код Бајине Баште, до новог моста код Љубовије“.

Очита је огромна позитивна енергија, људи који воле природу и који раде на спајању свих обала, а не раздвајању, и ово је снажна порука коју шаљемо из наше Србије у свет – рекао је Војновић. – Ми у Азбуковици смо се потврдили и по гостољубљу и по човекољубљу, па није ни чудо што људи просто хрле на регату за чији смо приступ „отворили“ још четири стартна места, осим главног код Рогачице.

Музика на сваком пловилу, као и незаобилазни роштиљ, шунка, сланиница, кобасице, пршуте, разна пића, алкохолна и безалкохолна…

Организатори су се потрудили да све буде како треба, па су на услузи биле спасилачке екипе на води и Хитна помоћ која је пратила регату „у стопу“.

Пауза, али место за окрепљење војничким пасуљем за све учеснике, по традицији било је, на пола пловидбе, код Горње Трешњице. Међу многим учесницима је био и Ивица Дачић, лидер СПС и још актуелни председник Народне скупштине. Од установљења регате, Дачић је на регати, ма коју да функцију обавља. Велики је њен поштовалац и заљубљеник у Дрину и њено приобаље.

А, са Дрине се пуцало и из вишњевог топа. Певало се из свег гласа, а лепоту мелодијама давали су обавезни трубачи. Много је било људи који су регеташе, који су стигли из свих крајева Србије, РС и расејања, поздрављали са обе обале.

Ово је рај на земљи – каже Родољуб Ђукановић из Братунца. – Срећни смо што је оволико људи дошло да се дружимо и забављамо. Ово је Дрина за коју живимо.Горан Миливојевић дошао је са друштвом из Новог Сада пун жеље, као и његова екипа, да осети чари брзе Дрине.

Овуда сам пролазио често када сам ишао на море, али сам се са породицом кратко задржавао. Сада сам осетио шта је права Дрина и све ћемо чешће да долазимо – каже Миливојевић, који је у овај крај стизао и као посленик ТВ Нови Сад.

ГЗС/ Новости

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА