Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Od ponoći su počele da važe nove mere: Prethodnih dana smo imali kilomatarske kolone vozila na graničnim prelazima, a evo kakva je situacija večeras

Nove epidemiološke mere za ulaz u Srbiju stupaju na snagu od ponedeljka zbog čega su i danas zabeležene veće kolone vozila na graničnim prelazima Batrovci i Šid gde se na ulazak u Srbiju čekalo sat vremena. S druge strane, na ulaz iz Mađarske u Srbiju najduže se čekalo na Horgošu – oko pola sata. Ipak, sudeći po sadašnjim snimcima na tim prelazima trenutno nema većih gužvi.

Naši državljani koji žive i rade u inostranstvu, ali i stranci koriste večeras poslednje sate ulaska u našu zemlju po starim, uobičajenim pravilima.

Od sutra stupaju na snagu nove epidemiološke mere prema kojima je strancima dozvoljen ulazak u Srbiju samo ako poseduju negativan PCR test na Covid 19, ne stariji od 48 časova, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, dok će naši državljani, koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji, morati da budu u kućnoj izolaciji 10 dana, koju mogu da prekinu ukoliko urade PCR test i ako se pokaže da je negativan.

Zbog toga su mnogi naši državljani, ali i stranci pohitali da dođu u Srbiju tokom ovog vikenda što je dovelo do velikig gužvi na graničnim prelazima pogotovo tokom petka i subote.

Prema poslednjim informacijama AMSS-a i Uprave granične policije najduže se na ulaz u Srbiju čeka iz Hrvatske i to po sat vremena. To se odnosi, pre svega, na prelaze Šid i Batrovci.

– Na prelazu Šid na ulaz u Srbiju se čeka oko 60 minuta. Saobraćaj se odvija u 2 trake, međuprostor je popunjen, na susednom GP Tovarnik dužina kolone po dubini teritorije Hrvatske je oko 150 metara – objašnjavaju u AMSS-u.

Slična situacija je i na prelazu Batrovci.

– Saobraćaj se odvija u sedam traka, međuprostor je popunjen i na ulaz u Srbiju se čeka sat vremena. Na susednom GP Bajakovo, na izlazu iz R. Hrvatske otvorene četiri trake, dužina kolone po dubini teritorije Hrvatske je oko četiri kilometara – poručuju u AMSS-u.

Međutim, na kamerama AMSS-a postavljenim na oba ova granična prelaza vidi se tek nekoliko vozila u koloni.

Brži ulazak u Srbiju moguć je iz Mađarske pošto se, kako kažu u AMSS-u, na najprometnijem prelazu Horgoš čeka najduže – oko pola sata.

-Na graničnom prelazu Kelebija manja je gužva pa se na ulaz u Srbiju čeka oko 20 minuta – ističu u AMSS-a.

Na kamerama AMSS-a ne vide se trenutno velike gužve ni na jednom graničnom prelazu sa Mađarskom.

Na graničnim prelazima sa drugim susednim državama nema većih kolona vozila. Recimo, na graničnom prelazu sa Bugarskom u Dimitovgradu granica se prelazi za 15 minuta, kažu u AMSS-u.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржани “Михољски сусрети села” у Луновом Селу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Ужице – Бела Земља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: У селу се рађају људи, а у градовима – кућни љубимци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Давор поново оборио Гинисов рекорд: Рођен без леве шаке, а успео да победи светског шампиона у рађењу склекова на једној руци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичка организација Златибор обележила Светски дан туризма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак – 26. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА