ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од понедељка важе пензионерске картице, милион најстаријих већ на списку

Од првог октобра уз пензионерске картице пензионере чекају бројни попусти. Ниже цене их очекују у великом броју радњи и компанија.

Између осталог и путарине и гориво ће плаћати јефтиније. До сада за пензионерске картице пријавило се више од 900.000 хиљада пензионера.

Примена Пензионерских картица ће бити могућа од 1. октобра 2023. године, а њиховом употребом пензионери ће моћи да остваре бројне попусте и погодности, да купују јефтиније или да добију повољније услуге код привредних субјеката који покажу друштвену одговорност и прикључе се акцији.

Министар Синиша Мали раније је рекао да је до сада направљен договор са око 600 привредних субјеката, а да се за картице пријавило око 870.000 пензионера. Он се захвалио привредним субјектима који су се одазвали акцији, и позвао и друге друштвено-одговорне компаније да се прикључе пројекту. Истовремено, позвао је и пензионере који се нису пријавили, да се пријаве за добијање картице.

„Пензионери који се још нису пријавили то могу да ураде онлајн или у филијалама ПИО фонда, на шалтерима Поште Србије и Поштанске штедионице. Пријава је једноставна, а користи очигледне”, рекао је Мали након потписивања у Дирекцији ПИО Фонда у Београду.

Министар је навео неке примере попуста и погодности које ће пензионери имати коришћењем пензионерских картица.

„Рецимо, уговор са НИС-ом који је данас потписан подразумева попуст од једног до три динара по литри горива у зависности од врсте горива. Уговор са Путевима Србије подразумева за три одсто смањење путарине за наше најстарије”, прецизирао је Мали.

„Поред највећих трговачких ланаца, ту је велики број апотека, месара, пекара, осталих установа које су битне за живот и куповну моћ пензионера. Учешће у овој акцији узео је велики број здравствених установа, апотека, ординација. На страну појединачне користи које ће пензионери имати, ово је мера која је добра и за привреду и фирме, јер са овим попустима оне улажу у своју базу клијената и одржавају своје тржишно учешће и задржавају куповну моћ”, нагласио је Тривунац.

Међу привредним субјектима који су данас потписали уговор са ПИО Фондом су НИС, Путеви Србије, Аман, МедиГроуп, Акватен комплекс и Дом за старе из Алибунара, Дом за смештај одраслих и старијих Свети Трифун из Београда, Очна кућа Алберт из Београда, Дијагностички центар Алберт из Београда, СБ Меркур из Врњачке бање, Бања Русанда Меленци, Миленијум Медикал Центар, Врањска бања.

Уговор су потписале и Специјалне болница за неспецифичне плућне болести Сокобања, Специјална болница за рехабилитацију Бања Кањижа, Специјална болница за рехабилитацију Јунаковић, Апатин, Специјална болница за рехабилитацију Гамзиград из Зајечара и Атомска бања из Горње Трепче.
У пројекат ће се, између осталих, укључити скоро сви трговински ланци, највеће апотеке, лабораторије, приватне здравствене установе, офталмолошке ординације.

Извор: Новости

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА