OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од државе по 8.000 евра за нова возила: Ево ко све има право на новац

Тасксисти ће и ове године код државе моћи да аплицирају за субвенције за нова возила. Новац је одвојен за 6.000 такси превозника, сви који га желе могу да добију по 8.000 евра, али је за ову врсту новчане подршке потребно испунити и неколико услова.

Први је да возило није скупље од 13.000 евра, а међу кључним условима је и то да возила морају бити по еколошки прихватљивим стандардима. То практично значи да у обзир долазе само нова путничка возила која имају потпуно електрични, хибридни или погон на компримовани природни гас или да задовољавају најмање еуро 6 стандард.

У владиној уредби се наводи и да право на субвенцију имају сви такси превозници који се овим послом баве најкраће од 4. јануара 2019. године, што значи да је услов да таксирају најмање три године.

Међу условима се наводи и да они који аплицирају за субвенцију морају претходно да исплате 15 одсто купопродајне цене новог путничког возила. Овај део новца могу да обезбеде својим средствима, кроз лизинг или банкарски кредит.

Учешће од 15 одсто могу обезбедити и својим средствима, али је у том случају важно знати да се субвенција исплаћује након што доставе доказ да су у целости исплатили добављачу део купопродајне цене који се не финансира из средстава за одобравање субвенција.

– Ако такси превозник купује ново путничко возило закључењем уговора о финансијском лизингу, односно закључењем уговора о наменском кредиту, субвенција се исплаћује се након закључења уговора о финансијском лизингу, односно закључења уговора о наменском кредиту“, наводи се у уредби владе.

Захтеви за субвенције подносе се Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Ово ресорно министарство након примања документације има три месеца и да донесе коначно решење.

Важно је знати и да превозници који купе возило уз помоћ субвенције исто возило не могу отуђити у року од три године, али и да су дужни да купљеним возилом обављају делатност најмање у року од три године.

Извор: блиц.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla

Произвођачи тражили да замрзнута цена пелета буде 370 евра по тони

Oglasna Tabla

Концерт групе Неверне бебе

Oglasna Tabla

Санација оштећених тераса на објекту Спомен-дома Меморијалног комплекса Кадињача

Oglasna Tabla

Срби га запленили од Немаца током Другог светског рата, а сада већ деценијама чува Ужице: Тенк симбол је града на Ђетињи

Oglasna Tabla

Суд донео одлуку: Рехабилитован четнички војвода Никола Калабић

Oglasna Tabla

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Oglasna Tabla