Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од дечје трамболине и тестере направио бансек за дрва

Ариља – Зима куца на врата, а мештани ариљских села већ одавно су припремили дрва како би се огрејали током дугих, хладних месеци. Ове године дрва су била скоро дупло скупља него претходних, али је зато Ариљац Владимир Николић пронашао начин да уштеди и то тако што је сам конструисао машину за сечење дрва. За то су му били потребни остаци дечје трамболине, моторна тестера и олук за одлагање пиљевине. Некада није могао без комшије, а данас му не треба нико. Наизглед једноставна конструкција машине уопште није таква, а да би је склопио морао је озбиљно да се помучи.

– Гледао сам друштвене мреже и идеја је дошла сама од себе. На јутјубу сам видео како то изгледа, затим сам идеју простудирао и бацио се на реализацију. На конструкцију трамболине поставио сам тестеру, а у наставку поставио олук кроз који пролазе остаци пиљевине. Патент се показао као успешан. С обзиром на то да ова машина служи за сечу мало тањих дрва, ја сам задовољан оним што сам направи, рекао је за РИНУ Владимир, контруктор ове необичне машине.

Да је овај импровизовани бансек јако добар и користан, убрзо се прочуло по селу, па су комшије Владимира убрзо питала да га и њима позајми како би што брже, лакше али и јефтиније спремили дрва за зиму.

– Служи се цео крај са овом машином, корисна је справа јер за један дан можеш да истружеш и до петнаест метара дрва. Колико видим за њега нема зиме, а кад нема за њега, неће бити ни за нас – додају комшије.

Дакле, једна тестера, бачена траболина, добра идеја и мајсторска рука направила је справу коју данас поштују комшије и сељани, јер више не чекају да стигну на ред код дрвосече. Владимир Николић је најбољи доказ да се са мало маште и добрим “кефалом” може доћи до правог резултата.

РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА