ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Од дечје трамболине и тестере направио бансек за дрва

Ариља – Зима куца на врата, а мештани ариљских села већ одавно су припремили дрва како би се огрејали током дугих, хладних месеци. Ове године дрва су била скоро дупло скупља него претходних, али је зато Ариљац Владимир Николић пронашао начин да уштеди и то тако што је сам конструисао машину за сечење дрва. За то су му били потребни остаци дечје трамболине, моторна тестера и олук за одлагање пиљевине. Некада није могао без комшије, а данас му не треба нико. Наизглед једноставна конструкција машине уопште није таква, а да би је склопио морао је озбиљно да се помучи.

– Гледао сам друштвене мреже и идеја је дошла сама од себе. На јутјубу сам видео како то изгледа, затим сам идеју простудирао и бацио се на реализацију. На конструкцију трамболине поставио сам тестеру, а у наставку поставио олук кроз који пролазе остаци пиљевине. Патент се показао као успешан. С обзиром на то да ова машина служи за сечу мало тањих дрва, ја сам задовољан оним што сам направи, рекао је за РИНУ Владимир, контруктор ове необичне машине.

Да је овај импровизовани бансек јако добар и користан, убрзо се прочуло по селу, па су комшије Владимира убрзо питала да га и њима позајми како би што брже, лакше али и јефтиније спремили дрва за зиму.

– Служи се цео крај са овом машином, корисна је справа јер за један дан можеш да истружеш и до петнаест метара дрва. Колико видим за њега нема зиме, а кад нема за њега, неће бити ни за нас – додају комшије.

Дакле, једна тестера, бачена траболина, добра идеја и мајсторска рука направила је справу коју данас поштују комшије и сељани, јер више не чекају да стигну на ред код дрвосече. Владимир Николић је најбољи доказ да се са мало маште и добрим “кефалом” може доћи до правог резултата.

РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА