OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од данас упис деце у основне школе преко Портала еУправа

Од данас родитељи поново могу покренути поступак уписа своје деце у основне школе преко портала еУправа, саопштила је Канцеларија за ИТ и еУправу Владе Србије.
Од данас родитељи поново могу покренути поступак уписа своје деце у основне школе преко портала еУправа, саопштила је Канцеларија за ИТ и еУправу Владе Србије.

„Родитељи на једноставан начин могу да закажу термин за упис и тестирање детета у основној школи којој територијално припадају“, саопштила је Канцеларија.

Наводи се да је прошле године услугу еЗаказивања термина за упис у основну школу користило око 35.800 родитеља и овлашћених лица.

Термин у основној школи може да се закаже преко Портала еУправа или у директном контакту са школом, путем телефона или имејла.

А одласком у основну школу у заказаном термину родитељи завршавају све активности везане за упис, без потребе да доносе иједан папирни документ јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем.

Изузетно, обавезно је донети у школу лекарско уверење уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи.

Свака основна школа је у обавези да понуди термине за упис и тестирање у периоду од 1. априла па до 31. маја.

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да је ова електронска услуга олакшала родитељима поступак уписа детета у први разред.

„Упис ђака првака је важан догађај у свакој породици и зато је важно да родитељи могу да се посвете детету и да не буду оптерећени обиласком шалтера и прикупљањем документације“, рекао је он.

Директор Канцеларије за ИТ Михаило Јовановић навео је да је увођење еЗаказивања захтевало повезивање преко 1.200 основних школа, 150 домова здравља и базе података четири министарства, односно скоро 30 различитих информационих система.

„Увођењем ове услуге још једном показујемо како је јавна управа постала успешан сервис грађана, како грађанима штедимо време, школама олакшавамо рад и унапређујемо транспарентност процеса уписивања првака“, изјавио је он.

Родитељима је на Порталу еУправа на располагању и именик са контактима свих основних школа, као и контакт центар Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla