ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Од данас у продаји збирке задатака за припрему мале матуре

Од данас су у продаји збирке задатака из српског, односно матерњег језика, математике и за комбиновани тест за припрему осмака за завршни испит, заједничко издање Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Просветног прегледа.

Збирке су на српском и језицима националних мањина, а свака садржи по 450 задатака, распоређених на основни, средњи и напредни ниво. На крају публикација налазе се решења.

Основни задатак збирки је да ђацима приближе модел задатака који ће се наћи на завршном испиту у јуну и да им омогуће да самостално вежбају и проверавају знање.

Уколико осмаци буду марљиво вежбали, збирке им могу гарантовати успех на малој матури, јер је у изради задатака учествовало око стотину наставника из основних, средњих школа и са факултета, чиме је, наводе приређивачи публикација, „осигуран квалитет у свим траженим елементима“.

Њихово искуство обезбеђује да задаци буду у складу са наставном праксом, образовним стандардима и жељама за даље школовање.

Све публикације могу да се купе у књижари „Просветног прегледа“ у Београду и књижарама широм Србије или поузећем. Све три збирке заједно коштају 970 динара.

Извор: златиборпресс.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа