3.3 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

OD DANAS TORNIK OTVOREN ZA POSETIOCE U LETNJEM IZDANJU

Danas je na Torniku zvanično otvorena letnja turistička sezona. Ove godine mesec dana ranije nego prošle jer su, po rečima direktora JP „Skijališta Srbije“ Dejana Ćike, pripremni radovi završeni ranije. Iz „Skijališta Srbije“ očekuju rekordnu letnju sezonu, kao što je bila i prethodna zimska.

Ove godine ski centar Tornik, sa letnjim sadržajima, kreće sa radom ranije nego prethodne godine, jer je sve ranije i spremno, naglašava direktor JP „Skijališta Srbije“, Dejan Ćika i dodaje da su i povoljni vremenski uslovi uticali na to. Korisnicima će na raspolaganju biti panoramska vožnja žičarom, adrenalinski sadržaji, vožnja bicikla, bob na šinama, karting, tjubing i zip lajn. Novine koje očekuju ljubitelje prirode za ovu letnju sezonu biće veštačka stena za penjanje, kao i multifunkcionalni teren za košarku i mali fudbal.

„Za sve korisnike naših usluga na Zlatiboru i Torniku pripremili smo promo pakete, tokom kojih će korisnici usluga imati popust na sve vožnje. Prvi promo paket kreće 7. jula, a u pitanju je bajk maunting paket, gde će korisnici imati 15% popusta na cene iznajmljivanja bicikla i kartova. Cene za ovu sezonu su nepromenjene, dakle, biće na nivou prošlogodišnjih“, kaže direktor JP „Skijališta Srbije“, Dejan Ćika.

Prošlog leta prodato je oko 30.000 karata za sadržaje na Torniku, dok se ove godine očekuje rekordna posećenost, kao što je to zabeleženo i zimus, kada je zimska sezona bila najuspešnija u istoriji skijlišta. Ostvarena je dobit od 878 miliona dinara, što je 24% više nego prošle zimske sezone.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor kaže da tursitičke radnike posebno raduju novi sadržaji, kao i nove investicije i ulaganja u ski centar Tornik, koji poslednjih godina sve više privlači veliki broj turista koji borave na Zlatiboru.

„Mi iz TO Zlatibor i opštine Čajetina se trudimo da izađemo u susret Skijalištima Srbije – organizujemo prevoz iz centra Zlatibora do Tornika svake godine, pa će tako biti i ove.Ski centar Tornik u svom letnjem sadržaju zaista pruža veliki broj atrakcija i sadržaja, a to posebno utiče na posećenost kako Zlatibora, tako i samog sentra Tornik“, kaže Vladimir Živanović, direktro TO Zlatibor.

I Živanović se nada da će, prema najavama, ova letnja sezona na Zlatiboru biti dosta dobra, jer je već u maju mesecu zabeležen porast broja gostiju u odnosu na prošlu godinu. A iako letnja sezona još uvek nije zvanično počela, danas je na Torniku bilo puno posetilaca iz raznih krajeva naše i zemalja iz okruženja.

Radno vreme ski sentra Tornik biće svakog dana od 11 do 17,30 časova.

Izvor:zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić/foto:zlatiborpress.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla

Turistička organizacija Zlatibor – Ambasador dobre usluge

Oglasna Tabla

Zlatna karatistkinja Lidija Trmčić osvojila „Hungarian open“

Oglasna Tabla

Lako se pravi: Sirup od tri prirodna sastojka koji čisti pluća od katrana i toksina

Oglasna Tabla