ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од данас појачана контрола саобраћаја због празника

Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова ће од 21. априла,  до 3. маја спроводити акцију појачане контроле учесника у саобраћају како би се током васкршњих и првомајских празника, кад се на путевима очекује повећан број возила, очувала безбедност саобраћаја.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, акција ће бити усмерена на откривање најтежих прекршаја, као што су прекорачење брзине, непрописно претицање, управљање возилом под дејством алкохола или психоактивних супстанци, некоришћење сигурносног појаса и непрописно коришћење телефона током вожње.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, полиција ће и њих контролисати.

Сваки контролисани возач биће алкотестиран, а приликом заустављања сваког возила које прекорачи брзину кретања, контролисаће се и да ли возачи и путници користе сигурносни појас.

Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције подсетио је да је прошле године, за три празнична дана, у саобраћајним незгодама погинуло 10, а повређено 300 учесника у саобраћају.

Он је истакао да је вожња под дејством алкохола најчешћи узрок саобраћајних незгода током празника, што потврђује чињеница да су током прошле године у време празника у чак 53 саобраћајне незгоде учествовали пијани возачи.

Министарство унутрашњих послова апелује на све да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима у време празника.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА