OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од данас појачана контрола саобраћаја због празника

Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова ће од 21. априла,  до 3. маја спроводити акцију појачане контроле учесника у саобраћају како би се током васкршњих и првомајских празника, кад се на путевима очекује повећан број возила, очувала безбедност саобраћаја.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, акција ће бити усмерена на откривање најтежих прекршаја, као што су прекорачење брзине, непрописно претицање, управљање возилом под дејством алкохола или психоактивних супстанци, некоришћење сигурносног појаса и непрописно коришћење телефона током вожње.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, полиција ће и њих контролисати.

Сваки контролисани возач биће алкотестиран, а приликом заустављања сваког возила које прекорачи брзину кретања, контролисаће се и да ли возачи и путници користе сигурносни појас.

Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције подсетио је да је прошле године, за три празнична дана, у саобраћајним незгодама погинуло 10, а повређено 300 учесника у саобраћају.

Он је истакао да је вожња под дејством алкохола најчешћи узрок саобраћајних незгода током празника, што потврђује чињеница да су током прошле године у време празника у чак 53 саобраћајне незгоде учествовали пијани возачи.

Министарство унутрашњих послова апелује на све да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима у време празника.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla