ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од данас контрола коришћења мобилнох телефона и код пешака

Од данас до 15. октобра, у 30 европских земаља које су чланице организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе),међу којима је и Србија, биће спроведена међународна акција под називом „Фокус на путу“ (Фоцус он тхе Роад), саопштио је МУП.

Акција ће бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја непрописног коришћење мобилног телефона од стране возача, као и непрописног коришћења мобилног телефона и слушалица од стране пешака приликом преласка коловоза.

Коришћење мобилног телефона током вожње повећава ризик од саобраћајне незгоде за четири до чак 20 пута, што чини овај прекршај једним од тренутно највећих проблема безбедности саобраћаја на путевима, објављено је на Инстаграм налогу МУП-а.

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, око пет одсто пешака непрописно користи мобилни телефон или слушалице приликом преласка коловоза, док се проценат возача који непрописно користе мобилни телефон за време вожње креће од четири до 15 одсто у зависности од врсте возила.

Полицијски службеници саобраћајне полиције од почетка ове године санкционисали су око 38.000 возача због непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње и око 2.500 пешака због непрописног коришћења телефона или слушалица.

 

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА