Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од борбе до пријатељства – Миња и Гаврило су заједно победили СМА и сада су најбољи другари


Миња и Гаврило заједно немају ни четири године, а већ су велики победници. Ови малишани су прошли кроз муке које им је задала СМА, а сада, на терапијама, се рађа ново пријатељство.
Мињина мајка је на свом Фејсбук профилу поделила снимак двоје малишана како се играју и показују огроман напредак у борби против своје блоести.

СМА је скраћеница за спиналну мишићну атрофију, прогресивну и смртоносну болест која се појављује код деце рођене без СМН1 гена. Гаврило и Миња су морали да се ухвате у коштац са овиме заједно са својим родитељима, а покрети ручицама оба малишана показују да се борба исплати.

Гаврило је стар 16 месеци и пре само осам је примио најскупљу терапију за СМА на свету. Није имао никакву контролу над мишићима, чак није могао ни самостално да помера главу. Терапија му је омогућила да сада коначно може и да седи, да се игра, а понекад и да стоји. Лечење овог детета је коштало чак 2.500.000 евра, а за хваљујући његовим родитељима и многобројним хуманим људима, новац је прикупљен.

Миња је у своју битку ушла са свега три месеца живота и после две пуне године коначно се опоравила. Новац који је био потребан за њено лечење је био исити као и за Гаврила, а на срећу и овај малишан је уз помоћ бројних хуманитарних организација и људи добре воље успео да прикупи новац за скупо лечење ове болести.

Извор: Ноизз.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Хиландарски резанци: Брзо посно јело, са посебним састојком, какво нисте пробали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржан 9. Сајам образовања у Чајетини (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седиш 8 сати, плата до 350.000 динара: Посао у Србији за ове паре можеш да нађеш већ сутра, средња школа довољна и један је услов

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хитна евакуација факултета у Чачку и Ужицу због дојаве о бомби

ОГЛАСНА ТАБЛА

У сусрет одрживој пољопривреди “Нојева барка” разговори

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор сврстан у прву категорију туристичких места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Синдикати упозорили: Одлазе нам лекари, увозићемо медицинске раднике из Бангладеша и Непала

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Подршка радницима ЈКП „Биоктош“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Деда Виде је најстарији инфлуенсер у Србији, четири дана није јео ни спавао док није савладао све тајне виртуелног света

ОГЛАСНА ТАБЛА