ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Од борбе до пријатељства – Миња и Гаврило су заједно победили СМА и сада су најбољи другари


Миња и Гаврило заједно немају ни четири године, а већ су велики победници. Ови малишани су прошли кроз муке које им је задала СМА, а сада, на терапијама, се рађа ново пријатељство.
Мињина мајка је на свом Фејсбук профилу поделила снимак двоје малишана како се играју и показују огроман напредак у борби против своје блоести.

СМА је скраћеница за спиналну мишићну атрофију, прогресивну и смртоносну болест која се појављује код деце рођене без СМН1 гена. Гаврило и Миња су морали да се ухвате у коштац са овиме заједно са својим родитељима, а покрети ручицама оба малишана показују да се борба исплати.

Гаврило је стар 16 месеци и пре само осам је примио најскупљу терапију за СМА на свету. Није имао никакву контролу над мишићима, чак није могао ни самостално да помера главу. Терапија му је омогућила да сада коначно може и да седи, да се игра, а понекад и да стоји. Лечење овог детета је коштало чак 2.500.000 евра, а за хваљујући његовим родитељима и многобројним хуманим људима, новац је прикупљен.

Миња је у своју битку ушла са свега три месеца живота и после две пуне године коначно се опоравила. Новац који је био потребан за њено лечење је био исити као и за Гаврила, а на срећу и овај малишан је уз помоћ бројних хуманитарних организација и људи добре воље успео да прикупи новац за скупо лечење ове болести.

Извор: Ноизз.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА