ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од 21. маја до 4. јуна Стопића пећина неће радити из техничких разлога

У периоду од 21. маја до 4. јуна Стопића пећина неће радити из техничких разлога односно због радова на билетарници. Након тога, од 5. јуна сви посетиоци ће моћи да посете овај спелеолошки објекат Златибора током сваког дана од 09.30 до 18.00 часова.

Стопића пећина поседује многобројне специфичности и атрактивности.  Позната је по пећинском водопаду, а посебно по бигреним кадама које представљају праву геоморфолошку реткост у свету. Оне овој спелеолошкој лепотици дају особену вредност и представљају њен заштитини знак. Почев од корита Трнавског потока, који протиче кроз Стопића пећину, ређају се вијугави бигрени набори градећи јединствене каде. Ту су и вигледи (отвори на пећинској таваници), потом сипарска купа, бигрени лонци, као и јединствени пећински водопад „Извор живота“. Богатија је и за нових 60 метара стазе која је уређена и доступна за туристичке обиласке.

ТО Златибор

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила