Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Od 15. do 19. jula održaće se 57. MOSI i 8. „Zlatarfest“

Nova Varoš – Kako okupiti agilan i kreativn tim, mogu li se za četiri i po meseca nadoknaditi zakašnjenja u pripremama za 57. MOSI, je li Nova Varoš kadra da bude domaćin kao neki prethodni gradovi? – najčešća su pitanja ovih dana o Igrama, najvećoj amaterskoj manifestaciji mladosti i sporta na našim prostorima.

Odbornici SO su 27. februara doneli odluku da se, uz pomeranje tradicionalnih termina, 57. MOSI i 8. „Zlatarfest“ održe od 15. do 19. jula. Varijanta „dva u jedan“ opravdava se racionalizacijom troškova i da se, pre svega, neke zabavne manifestacije ne bi ponavljale.

Pošto je sednica u četvrtak bila poslednja u ovom sazivu, deo ovlašćenja SO prenet je na Opštinsko veće, a predsedavajući Radosav Vasiljević najavio je da će za par dana biti formiran Organizacioni odbor Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.
Konačno se u gradu pod Zlatarom ozbiljnije progovorilo o obavezama i poslovima koji predstoje. Ova tema je u lokalnoj upravi bila u zapećku ili pojedinosti nisu izbijale u javnost pošto su i mediji zatajili, kako lokalni, tako i regionaloci i drugi. Naime, mesecima građani nisu bili u prilici da pročitaju ili čuju o toku priprema, da vide grafički prikaz rekonstruisanog stadiona (sa novom tartan stazom) na Branoševcu i drugih borilišta.

Prilika je da se uskoro ispravi niz propusta i da već na prvoj konferenciji za medije, po izboru Odbora – tim čelnika Opštine, Sportskog saveza i zaduženih za objekte i ostali akteri priprema podnesu – prvi raport.

Praksa je i da sve informacije – kako o radu Skupštine i Stalnog komiteta MOSI, tako i o pripremama grada domaćina – budu na sajtu, dostupne građanima, učesnicima, medijima…

Dve manifestacije su krupan zalogaj i više je razloga za opravdane zebnje kako će teći pripreme, pre svega da se stvore uslovi za nadmetanje i boravak oko 2.000 – 2.500 sportista iz tridesetak gradova i opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Nova Varoš je bila domaćin 45. MOSI pre 12 godina, baš u izbornoj godini, pa je puno toga rađeno u poslednji čas (šminkanje i krpljenje, uz izostanak nekih pominjanih radova). Škripalo je i u organizaciji: takmičari i vođe ekipa žalili su se na satnicu, udaljenost (razruđenost) terena, pa na prevoz, nedostatak parkinga, a bilo je pohvala, u prvom redu na takmičenja u pojedinim disciplinama i solidne sudijske ekipe.

Sada se strepi da će pripreme za MOSI ostati po strani tokom izborne kampanja. Naime, mnogi tvrde da će se razvući snage dok se budu tražili odgovori na pitanja: kako Novu Varoš izvući iz teške ekonomske krize, kadrovske oskudice i loše političke situacije (tenzije, nezadovoljstvo, sporenja, tabori u nizu stranaka, udari interesnih grupa)?! Da li biti teškoća u koordinaciji aktivnosti? – ostaje da se vidi.

Ljubivoje Vranić, predsednik Sportskog saveza, kaže da je komisija za sportske terene završila svoj deo posla i čeka se da „ševa zapeva“ i vremenski uslovi omoguće radove. On podseća i da je Sokolac (domaćih 56. MOSI) najavio podršku sportskih i medijskih radnika, a očekuje se i pomoć.

Uskoro će se znati i sudbina „balonke“ na Babića brdu, kao i da li će do Igara biti okončana rekonstrukcija sale gradske osnovne škole.

Težak zadatak čeka i sportske klubove: da, pored učešća u organizaciji Igara – pripreme takmičare i što bolje iskoriste domaći teren.

Valja podsetiti da su Igre Tromeđe od osnivanja, 1954. godine, bile – praznik, iza njih su ostajali umiveni gradovi, novi tereni i klubovi, sportski rekordi, junaci i nadmetanja za pamćenje, čete volontera, dragarstva i prijateljstva…

Amblem MOSI

Uskoro će biti raspisan konkurs za logo 57. MOSI, čije će idejno rešenje sadržati sastavni deo zvaničnog MOSI amblema.
Očekuje se i snimanje filmskog zapisa, koji će predstaviti sportsku infrastrukturu grada i domete sportista, kao i turističke potencijale kraja. To je ustaljena praksa, a promotivni materijal namenjen je medijima i gradovima učesnicima Igara, kao i da obiđe Srbiju. Očekuje se da će scenario i snimanje biti povereni kreativnom timu.

Izvor: glaszapadnesrbije.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obaveštenje – dozvole za kretanje poljoprivrednih proizvođača tokom trajanja policijskog časa

Oglasna Tabla

Obaveštenje – dozvole za kretanje u vreme policijskog časa radi pružanja medicinske pomoći bolesnim, nepokretnim i teško pokretnim licima

Oglasna Tabla

U Institutu Dedinje zaraženo 67 zdravstvenih radnika i 9 pacijenata: Nije bilo mesta u COVID bolnici

Oglasna Tabla

Kako ćemo slaviti Uskrs za dve nedelje

Oglasna Tabla

Izdravanje dozvola za kretanje tokom policijskog časa

Oglasna Tabla

Vitamniska BOMBA: Čorbica sa spanaćem i povrćem oporavlja organizam

Oglasna Tabla

Neophodan re-atest vozila i tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 6. april

Oglasna Tabla

Novi slučaji infekcije korona virusom u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla