ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Од 1. јануара наредне године трактори без кабине забрањени на путевима

Од 1. јануара 2025. године трактори произведени након 1983. године више неће моћи да учествују у саобраћају без кабине или заштитног рама.

Агенција за безбедност саобраћаја је трећу годину за редом расписала јавни позив за бесплатну доделу заштитних рамова за тракторе у Србији, а пријаве трају до 15. маја.

Помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Србије Мирко Коковић рекао је за Тањуг да је циљ поделе бесплатних рамова заштита возача трактора приликом превртања, односно да се смањи број страдања возача трактора.

„У Републици Србији од преко 400.000 трактора, преко 150.000 трактора је без заштитне кабине или рама. Само у току 2022. години погинуо је 81 возач трактора у Србији, а прошле године 59. За две године ове акције успели смо да смањимо број страдалих за 29. У последњих 10 година само на путевима Републике Србије смртно је страдало преко 350 тракториста, док је преко 2.000 повређено“, рекао је Коковић.
Према његовим речима Влада Србије финансира целокупан износ заштитног рама, а у ту сврху Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре определило је по 125 милиона динара за 2022, 2023. и 2024. годину.

Истиче да је до сада подељено преко 7.000 заштитних рамова.

„Позивамо сва заинтересована физичка и правна лица на територији Републике Србије која испуњавају услове Уредбе о условима и начину спровођења субвенционисане доделе заштитних рамова за употребљавани трактор, да закључно са 15. мајем 2024. године поднесу захтев Агенцији за безбедност саобраћаја. Захтеви се подносе у затвореној коверти на адресу: Булевар Михајла Пупина 2, 11070 Нови Београд, са назнаком ’Захтев за субвенционисану доделу новог заштитног рама’ или путем електронске адресе Агенције: рамови@абс.гов.рс“, рекао је Коковић.

Додао је и да се детаљни услови налазе на сајту Агенције.

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас славимо летњег Светог Николу – Пренос моштију Светог оца Николаја

Са протеста у Ужицу поручено: Дишите дубоко, не Дубоко (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јако невреме праћено градом и бујицама погодило ужички крај и околину (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Срећно, средњошколци! Матурантски плес на Тргу партизана у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После сунчаних интервала, пљускови и грмљавина, понегде град и олујни ветар

Од сутра радови у Улици Станоја Главаша

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље

Високи нивои хербицида пронађени у више од половине узорака сперме, открива истраживање