OGLASNA TABLA
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Od 1. januara 300.000 dinara za svako prvorođeno dete!

Ako žena zatrudni tokom studija ili rodi dete za nju ne važe ispitni rokovi, isto važi i za muškarce studente, poručuje Aleksandar Vučić, predsednik Srbije u predstavljanju novih demografskih mera koje bi nekako trebalo da podignu natalitet u Srbiji. Potvrdio je da će od 1. januara za prvo rođeno dete roditelji, umesto 100.000 dinara jednokratne pomoći, dobijati 300.000.

Stopa rodnosti u Srbiji je malo veća od 1,5, a poželjno je da bude 2,1 i Vučić veruje da bi nove mere tome mogle da doprinesu.

– Ako žena zatrudni tokom studija ili rodi dete za nju ne važe ispitni rokovi, isto važi i za muškarce studente, da ne važe rokovi, da su položili godine, ali ćemo odrediti rokove da za obične fakultete moraće da ih završe do 26. godine, i računaće se kao da su ih redovno završili i u roku, za medicinske fakultete do 28. godine – rekao je predsednik Srbije iznoseći mere koje su mnoge nasmejale i pokrenule lavinu komentara u stilu kako će studenti napokon dobiti „dodatane rokove“.

Ima tu još pogodnosti za one koji planiraju da zasnuju porodicu pa će tako država bespovratno da kreditira one mlade parove koji kupuju stanove. Navodno, dobijaće između 10 i 20 hiljada evra kako bi se što pre „iselili iz roditeljske kuće“.

– To će mnogo značiti mladim parovima koji žele da zasnuju porodice. Kada dobijete 20.000 evra to mnogo znači. I da bismo sprečili različite vrste zloupotreba, svaka prama ćemo vezivati za majku – kaže Vučić.

Odakle će doći taj novac kao i kakvi su kriterijumi i za taj deo o stanovima i za one koji ostanu trudni tokom studija, nije saopštio.

Potvrdio je međutim da će biti povećana uplata za prvo dobijeno dete.

– Od 1. januara za svako prvorođeno dete odmah ćemo uplaćivati 300.000 dinara. Želimo da podstaknemo majke i porodice na rađenje. Za drugo i treće dete, radimo na merama i biće značajno uvećano za drugo dete, jer je drugo dete prelomnica naročito kod majki, ali i kod muškaraca. Posebno ćemo voditi računa o rađanju drugog deteta, o tome ćemo vas obavestiti u narednih 15 dana – rekao je.

Izvor: Noizz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Народном позоришту премијера, у ГКЦ-у два концерта

Oglasna Tabla

Слабо интересовање за бербу малина, дневница од 3000 до 6000 динара

Oglasna Tabla

МУП идентификовао мејлове са којих су стизале лажне дојаве

Oglasna Tabla

Продужен рок за пријаву на конкурс за субвенционисану набавку ложних уређаја

Oglasna Tabla

Пет беба рођено у ужичком породилишту

Oglasna Tabla

Почео Xross Hard Enduro светски шампионат на Златибору

Oglasna Tabla

Времанска прогноза за четвртак 19. мај

Oglasna Tabla

Ученик шестог разреда претучен после школе, ударан рукама и тврдим предметом

Oglasna Tabla

7. такмичење у беседништву у част Десанке Максимовић

Oglasna Tabla