ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

Očišćeno jezero Perućac od plutajućeg otpada, izvučeno preko 500 vreća smeća

Bajina Bašta -Kako bi spremni dočekali letnju turističku sezonu na jezeru Perućac, pravom biseru Zapadne Srbije, u organizovanoj akciji čišćenja od plutijućeg otpada koje je pristiglo kanjonom reke do brane na Perućcu, jezero je uspešno očišćeno i tom prilikom izvučeno preko 500 vreća smeća koji se našao u Drini, saznaje agencija RINA.

U akciju se uključilo 30-ak lica, koja su uz pomoć 15-ak čamaca čistili jezero Perućac od brane HE Bajina Bašta, pa uzvodno do 9 km tj. ulaska u kanjon Drine. Prikupljeno je preko 500 vreća otpada koji je plutao ili se nalazio na obali jezera. U akciji je učestvovao i novinar Jovan Memedović sa prijateljem iz Irske. Nažalost, izostalo je učešće ribolovaca, vlasnika splavova, članova ekoloških društava i drugih ljubitelja i korisnika jezera.

„Došli smo da podržimo akciju NP Tara i da na delu pokažemo da se zalažemo za čisto jezero Perućac koje ima veliki turistički potencijal. Na žalost otpada, koga Drina donosi iz gornjeg toka u jezero Perućac, uvek ima. Sada ga ima značajno manje, jer se delimično zaustavlja i sakuplja u Višegradu. Najviše je plastičnih kesa i flaša“, ističe Ivan Ilić, rukovodilac službe čuvara zaštićenog područja.

Akciju je organizovala turistička agencija „Taraturs“ iz Bajine Bašte u saradnji sa Nacionalnim parkom Tara, Turističkom organizacijom „Tara-Drina“ i JKP „12. septembar“.

Prikupljeni otpad je deponovan na obali kod brane odakle su ga o kamioni JKP „12. septembar“ transportovali na Regionalnu deponiju Duboko kod Užica.

RINA / GZS

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Омладинска картица – ПРИЈАВИ СЕ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас отварање нове пумпе на ауто – путу „Милош Велики” у смеру ка Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за регистрацију тротинета, казне и до 120.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Корисници црногорских ТАГ уређаја од данас без заустављања на наплатним станицама у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трка „Небески висови“ у суботу 20. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас веома топло, а онда нагла промена времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грејна сезона званично се завршава данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 83. годишњица од херојске одбране Ужица у априлском рату 1941. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанка Лидија Трмчић шампиоинка државе у каратеу

ОГЛАСНА ТАБЛА