Огласна табла
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Очи у очи са опасном звери Медвед напао младића у Бајиној Башти

Раде Јараковић (25) из Бајине Баште пола сата пре поноћи, између уторка и среде, имао је сусрет који ће памтити цео живот. На само два метра иза њега, око 500 метара од центра Бајине Баште, стајала је огромна шумска звер – медвед!

У улици Спасоја Ивановића, у ширем центру Бајине Баште, у уторак вече, око 23.30 сати одиграла се права драма.

– Понео сам сестрине ствари да ставим у аутомобил, јер сам требао да је возим за Ужице. Аутомобил је био на улици, поред дворишта. Када сам отворио врата од кола, прво сам чуо неки туп ударац из оближње шуме, а онда као да нешто иде улицом, као да гребе по асфалту, а онда и неко брундање, режање… не могу да опишем. Прво нисам смео да се окренем, јер сам се следио од страха. Када сам се окренуо видео сам медведа најпре четвороношке, а онда се одједном пропео на задње ноге. Био је на око два-три метра од мене! Испуштао је неке звуке попур режања – прича још увек узбуђени Раде, који се пресабира шта је све било то вече.
Раде каже као да се одједном пренуо и као да је добио неку до сада невиђену снагу.

– Потрчао сам као огради високој два метра и прескочио је. Нисам ни знао да то могу да урадим. Тек тада сам се окренуо и иза себе сам видео медведа како трчи низ улицу – каже младић и додаје да је ушао у кућу и затворио врата.

Укућани, сестра, отац, мајка су га одмах питали шта је било, јер је био потпуно блед, без даха. Када се мало повратио рекао им је шта се догодило.

– Испричао сам им да сам видео медведа код кола. Одмах смо позвали полицију и ловачко удружење. Убрзо је дошла полиција са дугим цевима и ловци, и кренули су да траже медведа. Нису га још пронашли, ко зна докле је стигао.

Дошле су и комшије, а један је испричао да су и његова деца видела медведа како трчи улицом. Један комшија из попречне улице је рекао да је кроз прозор видео медведа како прескаче ограде и бежи кроз дворишта – каже Раде.
Имају Јараковићи и пса, али се он није огласио. Како кажу, сакрио се од страха од звери.

Медвед до јуче није пронађен. Претпоставља се да је отишао у планину, али се грађанима Бајине Баште препоручује да буду опрезни.

Ало

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Предшколци на свечаном пријему у Градској кући

ОГЛАСНА ТАБЛА

Репрезентативац Србије у планинарењу Давор Гачић успешан у Бугарској

ОГЛАСНА ТАБЛА

Елена Тошић освојила је златну медаљу у дисциплини 100м прсно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ивана Парлић: „Одлука Скупштине града Ужица – против закона и против Ужичана“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фићијада по трећи пут у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Покренута овогодишња кампања “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почели Дани европске баштине у Сирогојну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додељена градска признања за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Значајно унапређена понуда Туристичко рекреативног комплекса Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА