ОГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Очи у очи са опасном звери Медвед напао младића у Бајиној Башти

Раде Јараковић (25) из Бајине Баште пола сата пре поноћи, између уторка и среде, имао је сусрет који ће памтити цео живот. На само два метра иза њега, око 500 метара од центра Бајине Баште, стајала је огромна шумска звер – медвед!

У улици Спасоја Ивановића, у ширем центру Бајине Баште, у уторак вече, око 23.30 сати одиграла се права драма.

– Понео сам сестрине ствари да ставим у аутомобил, јер сам требао да је возим за Ужице. Аутомобил је био на улици, поред дворишта. Када сам отворио врата од кола, прво сам чуо неки туп ударац из оближње шуме, а онда као да нешто иде улицом, као да гребе по асфалту, а онда и неко брундање, режање… не могу да опишем. Прво нисам смео да се окренем, јер сам се следио од страха. Када сам се окренуо видео сам медведа најпре четвороношке, а онда се одједном пропео на задње ноге. Био је на око два-три метра од мене! Испуштао је неке звуке попур режања – прича још увек узбуђени Раде, који се пресабира шта је све било то вече.
Раде каже као да се одједном пренуо и као да је добио неку до сада невиђену снагу.

– Потрчао сам као огради високој два метра и прескочио је. Нисам ни знао да то могу да урадим. Тек тада сам се окренуо и иза себе сам видео медведа како трчи низ улицу – каже младић и додаје да је ушао у кућу и затворио врата.

Укућани, сестра, отац, мајка су га одмах питали шта је било, јер је био потпуно блед, без даха. Када се мало повратио рекао им је шта се догодило.

– Испричао сам им да сам видео медведа код кола. Одмах смо позвали полицију и ловачко удружење. Убрзо је дошла полиција са дугим цевима и ловци, и кренули су да траже медведа. Нису га још пронашли, ко зна докле је стигао.

Дошле су и комшије, а један је испричао да су и његова деца видела медведа како трчи улицом. Један комшија из попречне улице је рекао да је кроз прозор видео медведа како прескаче ограде и бежи кроз дворишта – каже Раде.
Имају Јараковићи и пса, али се он није огласио. Како кажу, сакрио се од страха од звери.

Медвед до јуче није пронађен. Претпоставља се да је отишао у планину, али се грађанима Бајине Баште препоручује да буду опрезни.

Ало

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји