ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Обука за представнике локалних институција и организација у пројекту „Партнерство у заједници – решење кризе“

У градској библиотеци у Чајетини, 12. и 13. јануара је одржана обука о изради пројектних предлога и обезбеђивању средстава, за представнике јавних предузећа, локалних институција и организација. Обука је прва у низу едукативних програма планираних једногодишњим пројектом „Партнерство у заједници – решење кризе“, који реализује удружење Златиборски круг у партнерству са општином Чајетина.

По речима Зорице Милосављевић, координаторке пројекта, циљ пројекта је унапређивање услуга социјалне заштите и пружање подршке особама са сметњама у развоју у време пандемија, криза и различитих ванредних ситуација. Кроз систематски приступ који укључује представнике локалне самоуправе и свих релевантних локалних институција и организација, једино је могуће наћи адекватан одговор за подршку деци са сметњама у развоју у време ванредне ситуације. За крај јануара, како каже Зорица Милосављевић, предвиђена је обука за запослене у социјалној заштити, а половином фебруара ће се реализовати дводневна акредитована обука за просветне раднике, запослене у Предшколским установама, Средњој школи и Основним школама у општини Чајетина.

Значајан део пројекта представља израда Протокола о пружању подршке особама са сметњама у развоју у општини Чајетина у периодима појачаних и специфичних потреба као што је пандемија или нека друга ванредна ситуација. Центар за социјални рад, Црвени крст, Дом здравља Чајетина, ПС Чајетина, ПУ „Радост“, ОШ „Димитрије Туцовић“, Средња школа, Локална управа општине Чајетина и организације пружаоци услуга социјалне заштите у Чајетини ће одредити представнике, учеснике у радионицама и процесу израде Протокола, кроз који ће сагледати положај и потребе особа са сметњама у развоју у периоду кризе из угла сваке од ових организација/институција, и учествовати у процесу изналажења решења и одговора на ове потребе. Прва обука, реализована крајем протекле недеље, окупила је представнике из свих сфера јавног живота у Чајетини.

Предавачи, стручњаци из Регионалне развојне агенције Златибор из Ужица, учесницима су представили основе планирања и буџетирања пројеката којима се могу решавати проблеми и потребе које су препознате у локалној заједници. Наредне обуке ће такође бити конкретна помоћ родитељима/старатељима деце са сметњама у развоју и свима који са њима раде. Пројекат „Партнерство у заједници – решење кризе“ подржавају Европска унија и Влада Републике Србије кроз програм ЕУ ПРО Плус.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА