Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Обука за представнике локалних институција и организација у пројекту „Партнерство у заједници – решење кризе“

У градској библиотеци у Чајетини, 12. и 13. јануара је одржана обука о изради пројектних предлога и обезбеђивању средстава, за представнике јавних предузећа, локалних институција и организација. Обука је прва у низу едукативних програма планираних једногодишњим пројектом „Партнерство у заједници – решење кризе“, који реализује удружење Златиборски круг у партнерству са општином Чајетина.

По речима Зорице Милосављевић, координаторке пројекта, циљ пројекта је унапређивање услуга социјалне заштите и пружање подршке особама са сметњама у развоју у време пандемија, криза и различитих ванредних ситуација. Кроз систематски приступ који укључује представнике локалне самоуправе и свих релевантних локалних институција и организација, једино је могуће наћи адекватан одговор за подршку деци са сметњама у развоју у време ванредне ситуације. За крај јануара, како каже Зорица Милосављевић, предвиђена је обука за запослене у социјалној заштити, а половином фебруара ће се реализовати дводневна акредитована обука за просветне раднике, запослене у Предшколским установама, Средњој школи и Основним школама у општини Чајетина.

Значајан део пројекта представља израда Протокола о пружању подршке особама са сметњама у развоју у општини Чајетина у периодима појачаних и специфичних потреба као што је пандемија или нека друга ванредна ситуација. Центар за социјални рад, Црвени крст, Дом здравља Чајетина, ПС Чајетина, ПУ „Радост“, ОШ „Димитрије Туцовић“, Средња школа, Локална управа општине Чајетина и организације пружаоци услуга социјалне заштите у Чајетини ће одредити представнике, учеснике у радионицама и процесу израде Протокола, кроз који ће сагледати положај и потребе особа са сметњама у развоју у периоду кризе из угла сваке од ових организација/институција, и учествовати у процесу изналажења решења и одговора на ове потребе. Прва обука, реализована крајем протекле недеље, окупила је представнике из свих сфера јавног живота у Чајетини.

Предавачи, стручњаци из Регионалне развојне агенције Златибор из Ужица, учесницима су представили основе планирања и буџетирања пројеката којима се могу решавати проблеми и потребе које су препознате у локалној заједници. Наредне обуке ће такође бити конкретна помоћ родитељима/старатељима деце са сметњама у развоју и свима који са њима раде. Пројекат „Партнерство у заједници – решење кризе“ подржавају Европска унија и Влада Републике Србије кроз програм ЕУ ПРО Плус.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА