Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Обука за инспекторе заштите животне средине из Златиборског и Моравичког округа

Ужице – У свечаној сали Градске куће Ужице одржана је обука инспектора заштите животне средине и обука представника ЈЛС из Златиборског и Моравичког округа, за коришћење новог софтвера и апликације, која ће омогућити бољу комуникацију и координацију између грађана, инспектора, надлежних комуналних предузећа и Министарства заштите животне средине.

Инспектори за заштиту животне средине из Ужица, Пожеге, Прибоја, Чајетине, Нове Вароши, Косјерића, Пријепоља, Сјенице, Ариља, Бајине Баште,Чачка, Горњег Милановца, Ивањице, Лучана, Краљева, Врњачке Бaње, Тутина, Рашке и Новог Пазара, овом приликом добили су и мобилне телефоне са инсталираним софтверима, након чега је уследила и презентација рада система и обука инспектора за рад на апликацији. Истовремено представници ЈЛС обучени су за рад на WEB десткоп апликацији.

Како су објаснили представници Министарства заштите животне средине и фирме која је ангажована за вршење обуке, сама апликација за сада функционише одлично и одзив грађана је на високом нивоу. Они из својих локалних средина шаљу информације о проблемима са којима се сусрећу а који су везани за животну средину, након чега инспектори утврђују стање на терену и даље поступају ка Министарству. Наредни корак је обавештавање ЈЛС о потенцијалној дивљој депонији, загађењу околине или неком другом проблему и утврђивање надлежности предузећа које је дужно да тај проблем реши.

Успостављањем овог система биће омогућена боља комуникација, али и брже и ефикасније деловање, све у циљу заштите животне средине, лепшег и чистијег окружења.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Јануарска плата: Нижа него у децембру, на четвртом месту у региону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси за програме од јавног интереса у омладинском сектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Иновативни лек против мултипле склерозе доступан и пацијентима у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Савез пчеларских организација Србије и Министарство пољопривреде апеловали да се спречи тровање пчела

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада Србије смањила субвенцију за осигурање усева у пет округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, у мају или јуну

ОГЛАСНА ТАБЛА