ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Обука за инспекторе заштите животне средине из Златиборског и Моравичког округа

Ужице – У свечаној сали Градске куће Ужице одржана је обука инспектора заштите животне средине и обука представника ЈЛС из Златиборског и Моравичког округа, за коришћење новог софтвера и апликације, која ће омогућити бољу комуникацију и координацију између грађана, инспектора, надлежних комуналних предузећа и Министарства заштите животне средине.

Инспектори за заштиту животне средине из Ужица, Пожеге, Прибоја, Чајетине, Нове Вароши, Косјерића, Пријепоља, Сјенице, Ариља, Бајине Баште,Чачка, Горњег Милановца, Ивањице, Лучана, Краљева, Врњачке Бaње, Тутина, Рашке и Новог Пазара, овом приликом добили су и мобилне телефоне са инсталираним софтверима, након чега је уследила и презентација рада система и обука инспектора за рад на апликацији. Истовремено представници ЈЛС обучени су за рад на WEB десткоп апликацији.

Како су објаснили представници Министарства заштите животне средине и фирме која је ангажована за вршење обуке, сама апликација за сада функционише одлично и одзив грађана је на високом нивоу. Они из својих локалних средина шаљу информације о проблемима са којима се сусрећу а који су везани за животну средину, након чега инспектори утврђују стање на терену и даље поступају ка Министарству. Наредни корак је обавештавање ЈЛС о потенцијалној дивљој депонији, загађењу околине или неком другом проблему и утврђивање надлежности предузећа које је дужно да тај проблем реши.

Успостављањем овог система биће омогућена боља комуникација, али и брже и ефикасније деловање, све у циљу заштите животне средине, лепшег и чистијег окружења.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Они су око нас – препознај и номинуј своје хероје за 2024!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гондола од сутра у редовном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова епизода емисије „У загрљају Златибора“ – Црква брвнара у златиборском селу Јабланица (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Превентивни прегледи 21. априла у Дому здравља у Чајетини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сви локални избори истог дана – 2. јуна!

ОГЛАСНА ТАБЛА

33. седница Скупштине града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена масти за три године скочила 160 одсто: Стручњаци откривају у чему је проблем

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локална самоуправа гради нову кућу за Николу и Неду (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Смањени проблеми непрописног паркирања на Златибору захваљујући систему „Око соколово“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА