OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Obuka motociklista za bezbedniju vožnju

 

U Užicu se danas održava jednodnevni trening bezbedne vožnje za motocikliste u organizaciji Saveta za saobraćaj grada Užica i saradnji Agencije za bezbednost saobraćaja. U obuci učestvuje 15 motociklista sa područja grada Užica. Teorijski deo je u zgradi Gradske skupštine, a praktični, na poligonu za obuke na aerodromu na Ponikvama.

Ivan Bojović iz Agencije za bezbednost saobraćaja podseća da je ovaj trening u poslednje tri godine koliko traje, prošlo preko 700 polaznika – motociklista u više od 40 lokalnih samouprava u Srbiji. Osim za motocikliste, Agencija je počela da radi obuke i za mopediste. Obuka u Užicu održava se drugu godinu.

Zajedničko i za motocikliste i mopediste jeste samoobuka u 98 posto slučajeva. Polaznici nam iz auto škola izlaze sa veoma lošim stepenom znanja i zato su veoma rizični učesnici u saobraćaju. Iz tog razloga se Agencija za bezbednost saobraćaja bazirala na praktičnom delu, a to znači da radimo neke osnovne manipulacije motorom na terenu radi unapređivanja veština i znanja koje su neophodne za bezbednost učesnika u saobraćaju – kaže Ivan Bojović i ističe da se beleži opadajući trend i poginulih i povređenih motociklista i mopedista ove, u odnosu na isti period prošle godine. A cilj ovih treninga koje sprovodi Agencija i jeste unapređenje znanja i veština čime se menjaju stavovi vozača dvotočkaša u saobraćaju i smanjuje se broj nesreća.

Budimir Vujović, član Gradskog veća zadužen za oblast saobraćaja i trgovine ističe da je istorija ljubitelja dvotočkaša u Užicu duga. Po njegovim rečima dosta je i mladih ljudi koji voze motore i mopede.

Da bismo sprečili tragedije i nesreće i omogućili da motoristi uživaju u svojoj strasti vožnje dvotočkaša, a da pri tom ne ugroze ni sebe niti druge učesnike u saobraćaju, uspostavili smo izuzetnu saradnju sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju koja ima najbolje instruktore. Polaznici dobiju kvalitetno teorijsko znanje, ali i praktičnu obuku – ističe Vujović.

Dragoslav Simić Kiško poznati užički motociklista ističe da je ovaj trening bezbedne vožnje veoma bitan, naročito kada je sve veća gustina u saobraćaju i kada motociklisti moraju biti spremni da na vreme odreaguju na pravi način na svaki neplanirani izazov. Iako iskusan motociklista, Kiško je prošle godine bio polaznik obuke i bio izuzetno zadovoljan.

Mislio sam da posle toliko godina koliko vozim motor da znam sve, ali sam video da dosta toga i ne znam. Kada prođemo ovakvu školu vožnje, treniramo svaki dan, odreagovaćemo na najbolji način – ističe Dragoslav Simić Kiško.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Crna Gora otvara granice 1. juna, ali ne i za Srbiju

Oglasna Tabla

Užička košarkašica Kristina Marjanović pozvana u reprezentaciju Srbije

Oglasna Tabla

Prosečna martovska neto plata 59.681 dinara, veća 8,6 odsto

Oglasna Tabla

Zdrava Srbija predala listu za lokalne izbore u Užicu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Voda tokom jela, dobra ili loša navika?

Oglasna Tabla

Umesto Projektne nastave prvacima se od septembra uvodi Digitalni svet

Oglasna Tabla

Užička svadba u vreme korone: Ljubav nije mogla da čeka

Oglasna Tabla

Srpski biznismen iz Čikaga otkrio zašto nije preuzeo Slobodu: Umesto spasa, Užičani se umalo ugasili

Oglasna Tabla

Podsećanje: Pre 13 godina u Domu kulture svečano otvoren bioskop; gost – Ljubiša Samardžić (VIDEO)

Oglasna Tabla