Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Обрушио се плафон на дечије кревете (ВИДЕО)

Само за длаку избегнута је права трагедија у једном породичном стану који се налази у поткровљу зграде у ужичкој улици Југ Богдана. Услед дугогодишњег прокишњавања плоче, дошло је до обрушавања плафона и то у делу где се налази дечја соба и њихови кревети. На сву срећу, малишани су у том тренутку били у дневној соби.

– Још увек не могу да се опоравим од шока, не смем ни да замислим шта би било да су нам деца била у својим собама. Проблем са прокишњавањем траје јако дуго, а пре неких 15 година уз подршку станара успели смо реновирамо плочу и то је држало неких десетак година, последњих годину дана све је горе и горе. Све више прокишњава и подлила је читава плоча, па нас је сад страх било где да смо у стану. Питање је где сада може да се обруши – рекао је за РИНУ Радосав Шаровић, власник стана.

Он додаје да се на сваком савету станара инсистирало да се проблем реши што пре, али очигледно је свака иницијатива била узалуд. Решење овог огромног проблема који угрожава чак и животе станара, спречава компликована административна процедура, али и недостатак финансија.

„Ко зна где сада може ово да се понови“

– Проблем се мора што хитније решавати, не знам шта да радимо. Да ли да иселимо децу. Вода је сада стигла и до 11 и 12 спрата, ко зна где може поново да се уруши плафон. Не можемо само чекати да се проблем реши сам од себе, већ морамо хитно реаговати. Изолација зграде се ради, али ово реконструкција плоче би заиста требало да буде приоритет, животи су у питању- истакао је овај Ужичанин који се за помоћ обратио и свим надлежним јавним институцијама.  

Извор/фото: Блиц/Рина

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Још 239 нових корисника еколошки прихватљивих енергената у индивидуалним домаћинствима

Голд гондола обележава Светски дан велнеса на Торнику

Продужен рок за предају нелегалног оружја

Кенија отвара врата за српске производе

Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока

Од септембра повећање плата радницима у просвети, медицинским сестрама и техничарима, мајкама десет хиљада по детету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Променљиво облачно, нестабилно, с температуром до 27 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС