OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

OBRT U SLUČAJU UBISTVA POGREBNIKA Ubio ga komšija, a saučesnik u zločinu je radio u njegovoj firmi

Sava Gačanina, pogrebnika iz Užica, čije ubistvo je rasvetljeno posle deset meseci, života je najverovatnije koštao novac koji mu je ubica dugovao za automobil, saznaje „Blic“. Kako saznajemo, ubica je za pomagača imao i čoveka u kog je Gačanin, u Užicu poznat pod nadimkom Savo Grobar, gajio veliko poverenje – svog radnika!

Policija u Užicu uhapsila je V. B. (31) iz Prijepolja pod sumnjom da je 14. januara ove godine, u prostorijama pogrebnog preduzeća „Konkordija“, hicima iz pištolja usmrtio vlasnika ovog preduzeća Sava Gačanina. Osim njega uhapšen je i M. Č. (32) iz Užica koji je znao ko je počinilac zločina, a nije ga prijavio.

Gačaninovo beživotno telo pronađeno je dan posle ubistva, a zatekao ga je jedan njegov rođak.

Najpre se mislilo, premda je Gačanin bio srčani bolesnik, da se radi o prirodnoj smrti, ali je odbukcijom utvrđeno da je pogrebnik ubijen sa dva metka u glavu, ispaljena iz malokalibarskog pištolja iz neposredne blizine.

Bilo je jasno da je kobnog dana Gačanin ubici otvorio vrata svog poslovnog objekta, u okviru koga je i živeo, ali ne i da li ga je poznavao ili ga je primio kao mušteriju. Međutim, sada je ovaj misteriozan zločin razrešen.

– Savo je V. B. prodao automobil, a dogovor je bio da mu ovaj novac isplati iz nekoliko puta. Jednu od rata V. B. je trebalo da mu donese do 15. januara, ali se ispostavilo da tog dana nije došao da bi namirio deo duga, već je došao da ga ubije – rekli su nam nezvanično u preduzeću pokojnog Gačanina.

Policija je, saznaje „Blic“, duže vremena znala ko je ubica ali je zbog nedostatka neoboroviog dokaza čekala sa hapšenjem.

Radnik znao ko je ubica, ali ga krio i pravio se iznenađen kada je pronađeno telo

V. B. je pao u šake policije pošto je o zločinu „propevao“ bivši Gačaninov radnik M. Č. koji je dobro znao ko mu je ubio gazdu, ali je o tome ćutao.

– Sumnja se da je M. Č. znao da V. B. priprema izvršenje krivičnog dela, da je nabavio pištolj, kao i da je sa njim prisustvovao probi vatrenog oružja. Takođe, M. Č. se tereti da V. B. nije prijavio iako mu je on priznao ubistvo – saopštila je policija.

A da situacija bude još bizarnija on je bio zaposlen u pogrebnom preduzeću „Konkordija“ kao vozač sve do februara ove godine, a čak je, nakon ubistva, prevozio telo svog šefa do groblja!

– Bio je Savov čovek od poverenja. Na dan kada je ubistvo rasveljeno M. Č. se pojavio na poslu praveći se da ništa ne zna, a odlično je znao da mu gazda leži mrtav. Kada je telo pronađeno ponašao se zatečeno kao i svi mi. Toliko poverenje je uživao u firmi da mu je ukazana i čast i da Sava na dan sahrane vozilom za prevoz pokojnika preveze do groblja, čak mu je bio i na sedmodnevnom pomenu. Četrdeset dana posle ubistva M. Č. je napustio preduzeće – kažu u firmi „Konkordija“.

Meštani u šoku: Nikada ne bi pomislili da je on ubica

Ovo preduzeće nalazi se i užičkom naselju Senjak, par stotina metara od kuće u kojoj živi V. B. S obzirom da se ovde iz Prijepolja doselio na miraz, u kuću žene i njenih roditelje, i da je neretko bio odustan, ni meštani ovog dela grada ga ne poznaju puno.

– Pričao je da se bavi preprodajom automobila, da povremeno radi u Crnoj Gori, nekada smo viđali da taksira. Supruga mu je divna žena, imaju malo dete, tast mu je čovek za svaku pohvalu – komentarisali su juče komšije V.B.

Ni kada se u nedelju pojavila policija pred njegovom kućom, ni u ponedeljak kada je su ovde bili inspektori u civilu, niko ni naslutiti nije mogao šta se dešava.

– Ne verujem da bi iko u ovom kraju mogao da posumnja da je on ubica. Redom smo zatečeni – rekle su nam komšije mladića uhapšenog za ubistvo.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica/FOTO: M. CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kako su naši stari birali mesto za građenje kuće: Pažljivo su pratili povoljne i nepovoljne znake

Oglasna Tabla

Neodoljiva kesten – torta koja se ne peče: Gotova za maksimalno pola sata

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Pas i kontrabas“

Oglasna Tabla

Poslednjih 7 dana 16 pozitivno na Covid-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Uspešno završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Јоакима и Ану

Oglasna Tabla

Ristanović: „Nezaslužena pobeda Partizana“

Oglasna Tabla

Danas počinje jesen

Oglasna Tabla

Isplata novčane naknade nezaposlenima

Oglasna Tabla